Hrvatska se zadužila po vrlo dobrim uvjetima

Eddie Palmieri kazao je da je Valamar Jazz Festival najbolji festival na kojem je svirao
Eddie Palmieri kazao je da je Valamar Jazz Festival najbolji festival na kojem je svirao

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je na sjednici Vlade ocijenio kako je najnovije zaduživanje Hrvatske ostvareno po vrlo dobrim uvjetima te da politička stabilnost ima izravne refleksije na financijsku stabilnost, a najavio je i isplatu regresa od 1.250 kuna službenicima i namještenicima u državnim i javnim službama.

Ministarstvo financija realiziralo je u srijedu na domaćem tržištu kapitala izdanje obveznice s dospijećem 2032. godine u ukupnom nominalnom iznosu od 3 milijarde kuna, uz kamatnu stopu od 3,25 posto i prinos od 3,30 posto.

"Riječ je o vrlo dobrim uvjetima. Obveznice su kupili mirovinski fondovi i osiguravajuća društva, osobito tu ističemo osiguravajuća društva koja su bila vrlo zainteresirana", izjavio je Plenković na početku sjednice Vlade.

Dodao je kako je riječ o još jednom potezu koji pokazuje kako "poruka političke stabilnosti ima svoje izravne i konkretne refleksije na financijsku stabilnost i na izdavanje obveznica od strane Ministarstva financija".

Premijer je najavio i da će se ove godine isplatiti regres svim službenicima i namještenicima u javnim i državnim službama u iznosu od 1.250 kuna.

"Taj regres krenut će s isplaćivanjem od 14. srpnja ove godine", rekao je Plenković, zahvalivši Ministarstvu financija koje je uspjelo pronaći ta sredstava preraspodjelama u proračunu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter