Hrvatska se namučila s Estonijom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prvoj utakmici pripremnog turnira uoči skorašnjeg Eurobasketa (5. - 20. rujna) Hrvatska je u srijedu u zagrebačkoj Areni pobijedila Estoniju sa 66-63 (20-17, 18-21,13-9, 15-16).

Bila je to jedna od najlošijih utakmica što su je Perasovićevi izabranici odigrali u ovom pripremnom razdoblju i osim sedme uzastopne pobjede, većina viđenoga vrlo će brzo pasti u zaborav. Ritam napornih treninga, nemotivirajuće ozračje prilično prazne zagrebačke Arene i suparnik koji nije tjerao na stopostotni angažman vjerojatno su pridonijeli lošijem izdanju hrvatske od onih koje smo vidjeli protiv Njemačke u Bremenu ili Litve u Kaunasu. Estonija nije reprezentacija od kakve bi Hrvatska trebala strahovati i protiv koje bi se trebala mučiti za pobjedu, što se povremeno zorno moglo i vidjeti. Nekoliko dobrih i čvrstih obrambenih reakcija pokretali su serije u kojima je Hrvatska dolazila do desetak poena prednosti, ali nijednom kad su za to imali priliku, Perasovićevi izabranici nisu uspjeli prelomiti utakmicu, dopuštajući Estoncima u više navrata rezultatski povratak i držanje priključka.

Estonci su imali priliku i za pobjedu kad je njihov najbolji igrač Sim-Sander Vene položio za vodstvo 63-62 uz prekršaj Damjana Rudeža, ali i promašio dodatno bacanje. Kruno Simon je 18 sekundi prije kraja pogodio tricu, a Estonci nisu uspjeli realizirati posljednja dva napada. Bojan Bogdanović je s 21 košem predvodio strijelce Hrvatske i bio jedini s dvoznamenkastim učinkom. Hrvatska će u četvrtak (18 sati) igrati protiv Bosne i Hercegovine.

HRVATSKA - ESTONIJA 66-63 (20-17, 18-21, 13-9, 15-16)

Arena Zagreb. Gledatelja: 2000.

Suci: Herceg, Jovović, Perlić (svi Hrvatska).

HRVATSKA: Tomić 7, Rudež 6, Stipčević, Bogdanović 21, Šarić 6, Ukić 7, Simon 7, Šakić, Draper 2, Zubčić, Bilan 2, Žorić 8, Hezonja

ESTONIJA: T. Sokk, G. Dorbek, S. Sokk 8, Talts 8, Arbet 11, Keedus, Vene 19, Toome 8, Kangur 7, Hallik, Kurbas 2, M.Dorbek (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter