Hrvatska šalje dva kanadera u BiH

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska ce poslati dva kanadera sa šest clanova posade u Bosnu i Hercegovinu kao pomoc u gašenju požara u opcini Konjic, odlucila je Vlada RH na danas održanoj telefonskoj sjednici.

Odluka o slanju dva zrakoplova OSRH, Canadair CL-415, s dvije posade na tri dana u Bosnu i Hercegovinu donesena je u svrhu pružanja humanitarne pomoci u gašenju požara na brdu Zlatar u opcini Konjic, priopceno je danas iz Vlade.

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine zatražilo je u nedjelju pomoc od Hrvatske kako bi se sprijecilo dalje širenje požara koji vec pet dana gori na podrucju Konjica, pedesetak kilometara južno od Sarajeva.

Šumski požar koji je izbio sredinom tjedna proširio se prema naselju Ljuta i vojarni oružanih snaga BiH. Opcinske vlasti u Konjicu stoga su u noci izmedu subote i nedjelje proglasile stanje prirodne nesrece.

Do sada je izgorjelo oko 200 hektara uglavnom borove šume. Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine je tražilo angažiranje helikoptera Oružanih snaga BiH i dvije letjelice su trenutacno na terenu i sudjeluju u gašenju požara.


Podijeli: Facebook Twiter