Hrvatska sa Španjolskom, Italijom i Irskom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Vatreni" putuju u Poljsku, vecerašnji ždrijeb u Kijevu izabranicima Slavena Bilica namijenio je na Euru 2012. skupinu C i - Španjolsku, Italiju i Irsku!

Sa "zelenim trupama" Giovannija Trapattonija Hrvatska ce prvo odmjeriti snage u Poznanu 10. lipnja, druga po redu na istom mjestu je Italija (14. lipnja), dok je veliki obracun s "Furijom" na rasporedu u posljednjem kolu u Gdanjsku (18. lipnja).

Hrvatskoj je sretan put u Poljsku podario legendarni Francuz Zinedine Zidane, nakon Španjolske i Irske ostalo je samo pitanje završnog izvlacenja i upražnjenog mjesta - Italija ili Engleska. Sudbina je Hrvatima odredila "azzurre", susjede s kojima je u bliskoj prošlosti znala jako dobro odigrati.

- Možda ce netko pomisliti da sam poludio, ali ja sam vrlo zadovoljan ždrijebom - kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilic.

- Bit ce privilegija igrati sa svjetskim i europskim prvacima Španjolcima, te bivšim svjetskim prvacima Talijanima. Cekaju nas dvije doista povijesne utakmice. Protiv Iraca ce biti ratnicka utakmica, u kojoj cemo morati fizicki biti ravnopravni s Ircima u dvobojima, ali s njima se ipak da igrati. Bit ce teško, ali mislim da imamo šanse i nadam se prolazu u cetvrtfinale, rekao je Bilic. (M. CVIJANOVIC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter