Hrvatska - Rusija 1:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bila je to prava uvertira hrvatskih izabranika za predstojece kušnje na malonogometnom prvenstvu Europe u Zagrebu i Splitu. Vec u prvoj minuti vratar Ivo Jukic je najavio da ce to biti njegova vecer, obranivši udarac Nugumanovu s osam metara.

Nakon toga, u narednoj minuti je Marinovic sjajno uposlio Grcica koji nije stigao loptu, ali je cetiri minute kasnije pogodio vratnicu nakon odlicne asistencije Babica koji je prethodno prevario dva suparnika i vratara. Uslijedila je kazna vec u narednoj minuti kad je snažni udarac Georgejeva Jukic kratko odbio, a Abramov neometan s dva, tri metra pospremio loptu u mrežu.

"Kockasti" su kontrolirali zbivanja na parketu tako da bilježimo novo proigravanja Marinovica za Grcica koji cini isto i umjesto mreže pored istrcalog vratara pogada vratnicu. Pet minuta kasnije Grcic je treci put nakon Sutonova pasa pogodio isto mjesto kao i u prethodna dva slucaja. Do odlaska na odmor nije bilo vecih uzbudenja, jer je sve prijetnje sigurni Jukic otklanjao. I nakon uvodnih pet minuta dobre igre Marinovic je ponovno bio kreator za izjednacenje Hrvatske, a Bajruševic je provukao loptu kroz noge Zuevu. Redaju se prigode pred jednim i drugim vratima, tako da u 34. minuti bilježimo još jednu veliku, no ?ulvat iznova pogada okvir vratiju s tri metra. Priprijetio je u dva navrata i Bajruševic, da bi utakmicu zakljucio Sirilo topovskim udarcem, no Jukic je potvrdio epitet junaka susreta.

Novigradska sportska dvorana
. Gledatelja 1000. Suci: Danijel Janoševic i Saša Tomic (oba Zagreb). Strijelci: 0:1 Abramov (8'), 1:1 Bajrušovic (25').

HRVATSKA
: Jukic, Matoševic, Grcic, ?ulvat, Despotovic, Babic, Jelovcic, Marinovic, Bajrušovic, Novak, Suton, Stojkic, Laura, Mijatovic, Šestic, Subotic.

RUSIJA
: Zuev, Badredinov, Pereverzev, Georgejev, Vagner, Maltsev, Abramov, Majevskij, Sirilo, Gustavo, Milovanov, Nugumanov. (Mijat GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter