Hrvatska - Rumunjska 10:7

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prvom kolu B skupine Europskog prvenstva vaterpolisti Hrvatske pobijedili su Rumunjsku 10:7 (2:1, 3:2, 2:1, 3:3). Susret je odigran na plivalištu Pietera van den Hoogenbanda, a sudili su Gomez iz Italije i Taylan iz Turske.

Hrvatski vaterpolisti pobjedom su startali u obranu naslova europskog prvaka koji su osvojili 2010. u Zagrebu. Prema ocekivanju, izabanici Ratka Rudica su bez problema svladali Rumunjsku.

Istina, u cetvrtoj cetvrtini, nakon vodstva Hrvatske 8:4, Rumunji su preko Georgescua i Kadara smanjili na 8:7, ali je završnica opet pripala našim reprezentativcima koji su zgodicima Jokovica i Burica ocekivano slavili.

Naši su reprezentativci dobro igrali u obrani kojom je dominirao vratar Josip Pavic s 12 obrana i odlicno koristili prednost igraca više postigavši sedam golova iz 12 prigoda.

Sljedecu utakmicu Hrvatska igra u utorak protiv Crne Gore. Nakon dana odmora u cetvrtak slijedi dvoboj protiv Srbije, u subotu ce im suparnik biti Njemacka, a sljedeci ponedjeljak Španjolska.

Pobjednik skupine izborit ce direktan plasman u polufinale, dok drugo i trece mjesto vodi u cetvrtfinale.

HRVATSKA: Pavic, Buric 1, Boškovic 3, Dobud, Jokovic 1, Muslim, Karac, Bušlje 1, Sukno 2, Barac 1, Paškvalin 1, Obradovic, Buljubašic.

RUMUNJSKA: Stoenescu, Radu 1, Negrean, Diaconu, Iosep 1, Busila 1, Matei, Goanta, Dragusin, Ghiban 1, Kadar 1, Chioveanu, Georgescu 2.

PETERCI: Hrvatska -, Rumunjska -.

REALIZACIJA IGRACA VIŠE: Hrvatska 12 (7), Rumunjska 9 (3).


Podijeli: Facebook Twiter