Hrvatska "riješila" Kanadu, slijedi Rudićev Brazil

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je u ponedjeljak u prvoj utakmici skupine A na Svjetskom prvenstvu u ruskom Kazanju uvjerljivo slavila protiv Kanade s 12:7 (4:2, 6:2, 1:0, 1:3).

Izabranici Ivice Tucka su u prvom poluvremenu zabili deset golova. U prvoj četvrtini Kanađani su se držali prve četiri minute. Hrvatskoj su dosuđena dva peterca, Sukno ga je realizirao, dok Joković promašuje. Prva četvrtina završava golom Luke Bukića za 4:2. U drugoj četvrtini Hrvatska zabija šest golova. Kanađani su se zahvaljujući pogotku Vikala približili na 4:3, ali nakon toga Burić i Muslim povećavaju prednost Hrvatske na tri pogotka. Kanađani od 11. do 28. minute nisu zabili gol, dok "barakude" rade seriju 5:0 i Hrvatska vodi10:4 na poluvremenu.

"Barakude" su u drugom poluvremenu zabile po jedan gol u svakoj četvrtini. U trećoj četvrtini za Hrvatsku zabija Muslim u 20. minuti, a do kraja zabija Obradović u 29. minuti za 12:6. Kanađani su zahvaljujući pogocima Bicarija, Kudabe i Conwaya smanjili na konačnih 12:7.

U drugoj utakmici 1. kola skupine A vaterpolisti Brazila i Kine odigrali su neodlučeno 9:9 (3:4, 2:1, 3:4, 1:0).

Reprezentacija domaćina sljedećih Olimpijskih igara, koju vodi Ratko Rudić, nije uspjela ostvariti očekivanu pobjedu na startu turnira, već su morali spašavati i bod protiv Kineza.

U srijedu, 29. srpnja, Hrvatska će u 2. kolu igrati protiv Brazila (20.30 sati), a u drugom dvoboju sastat će se Kina i Kanada.

HRVATSKA: Pavić, Burić (1), Petković (1), Lončar (2), Joković, Bukić (2), Muslim (2), Bušlje, Sukno (1), Paškvalin (1), Šetka, Obradović (2), Bijač.

KANADA: Randall, Kudaba (1), Vikalo (1), Constantin-Bicari (1), Boyd, Lapins, Tasceharu, Graham (1), Halajin, Conway (3), Torakis, McElroy, Aleksić. (H)

 


Podijeli: Facebook Twiter