Hrvatska protiv Malija 31. svibnja

Hrvatski izbornik Niko Kovač (M. GAVRAN)
Hrvatski izbornik Niko Kovač (M. GAVRAN)

Rukovodstvo Hrvatskog nogometnog saveza dogovorilo je prijateljsku utakmicu s Malijem, koja će se igrati 31. svibnja, u preostalom slobodnom terminu uoči Svjetskog prvenstva.

Utakmica će se igrati u Hrvatskoj, a mjesto odigravanja bit će naknadno potvrđeno. Nakon toga Hrvatska će 3. lipnja otputovati u svoj kamp u Brazilu, objavljeno je u petak na internetskom portalu HNS-a.

"Zadovoljan sam zbog postignutog dogovora s Malijem jer se radi o profilu protivnika kakav smo priželjkivali. Mali je dvije godine zaredom osvajao treće mjesto na Afričkom kupu nacija, radi se o snažnoj ekipi koja će nam biti dobra priprema za Kamerun. Također, drago mi je što sada imamo potvrđene sve utakmice jer možemo do kraja definirati svaki detalj priprema", izjavio je izbornik Niko Kovač.

Ovim dogovorom kompletiran je raspored prijateljskih utakmica hrvatske reprezentacije uoči Svjetskog prvenstva. Hrvatska će 5. ožujka gostovati u St. Gallenu kod Švicarske, 31. svibnja će odmjeriti snage s reprezentacijom Malija, a 6. lipnja odigrat će prijateljsku utakmicu s Australijom u Brazilu.

Hrvatska otvara Svjetsko prvenstvo utakmicom protiv Brazila 12. lipnja u Sao Paulu, šest dana kasnije igra protiv Kameruna u Manausu, a natjecanje u skupini A okončat će protiv Meksika 23. lipnja u Recifeu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter