Hrvatska protiv Walesa za plasman na SP

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Reprezentacija Hrvatske veceras u 20 sati u Osijeku igra kvalifikacijski susret za SP protiv Walesa koji je za našu selekciju od iznimne je važnosti, jer nas samo pobjeda može održati u ravnopravnoj utrci s Belgijancima za prvo mjesto u skupini.

Izbornik Štimac bio je vrlo odlucan:

- Sve što mogu reci jest - spremni smo! Utakmica je iznimno važna i ucinit cemo sve što možemo da dodemo do tih bodova. Velšani nemaju nikakvih izgleda, bez obzira na to što ce doci ohrabreni pobjedom nad Škotskom, kaže Štimac.

Izbornik je prilicno samouvjeren, a to proizlazi iz nekoliko stvari.

- Naša kvaliteta je neupitna, a ovdje u Osijeku sam osjetio nešto što se u posljednje vrijeme u reprezentaciji malo zagubilo - nacionalni naboj. Kako smo docekani i primljeni ovdje, to je doista fantasticno.

Došli smo na mjesto gdje se branila i obranila Hrvatska i to nam mora biti dodatni motiv za pobjedu u sutrašnjem susretu. Svime što nam je pruženo u ova tri dana boravka, Osijek i Slavonija su nas zadužili, a mi cemo to pokušati vratiti na terenu. Ne samo pobjedom, nego i kvalitetnom igrom te autoritativnim nastupom - porucuje naš izbornik.

Pun patriotizma je i kapetan Darijo Srna.

- Ocekujem konacno pravu pozitivnu atmosferu na stadionu, a mi cemo pokušati svakog Hrvata, a posebno Slavonce i Baranjce,  uciniti ponosnima.

Izbornik i kapetan okrenuli su se pitanjima vezanim uz utakmicu. Štimac je bez ustezanja otkrio plan po kojem misli slomiti Wales.

- Želimo odmah preuzeti inicijativu i nametnuti svoju igru. Time cemo ih onemoguciti da razviju kreativne akcije. Želim dominaciju, ali i disciplinu u kontroli igre.

Postoje i odredene želje, ali i "strahovi".

- Odlicno bi bilo postici rani pogodak. Tada bismo ih imali na pladnju. Jedino što nam u svemu možda nece odgovarati jest vrijeme. Najavljuju kišu, a ona bi mogla više ici u prilog Velšanima. No, morat cemo se naviknuti i na taj segment, kaže Srna.

Dosta se razgovaralo o mogucim promjenama u momcadi, ali izbornik je u najavi utakmice to odbacio.

- Najbliži sam onome da se držim teze "da se momcad koja pobjeduje ne mijenja". Igrat ce momcad iz Skoplja, s tim da ce jedina, i to prisilna, promjena biti Badelj umjesto Vukojevica koji ima parne žute kartone, kaže Štimac. (Dalibor KELER/NL)
 


Podijeli: Facebook Twiter