Hrvatska praizvedba "Corbe od kanarinca"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Konferencija za novinare u povodu sutrašnje hrvatske praizvedbe predstave "Corba od kanarinca" prema tekstu Miloša Radovica, a u režiji Marija Kovaca, održana je u Istarskom narodnom kazalištu-Gradskom kazalištu Pula.

- U ove hladne zimske dane donosimo vam nešto toplo, corbu, odnosno toplu ljudsku pricu prema tekstu Miloša Radovica, koji je silno htio prisustvovati pretpremijeri, no odustao je zbog nepovoljnih vremenskih prilika, kazala je ravnateljica INK-a Gordana Jeromela Kaic.

- Predstava se bavi emocijama, odnosno muško-ženskim odnosima kroz pricu jednoga para gdje je ona deset godina starija od njega. Prikazuju se usponi i padovi jednoga para kroz tu, kako je mi zovemo, glumacku dramu. Nema tu specijalnih efekata, multimedije, to je jedna iskrena prica, prikazuje se ogledalo života koje nije uljepšano photoshopom, istaknuo je redatelj Mario Kovac.

Puljanin Rade Radolovic naglasio je da je silno zahvalan ravnateljici i cijelom INK-u što su mu omogucili da završi studij te što pružaju savršene uvjete za rad.

Dora Lipovcan takoder je vrlo zadovoljna što po drugi put radi u pulskoj kazališnoj kuci nakon "Tanca od mrtvih" s Robertom Raponjom.

- Super je raditi u maloj ekipi, to je posve drukcija perspektiva, a rad na ovoj predstavi je vrlo poticajan, kazala je Lipovcan, koja je s Radolovicem prevela i prilagodila tekst. Dio teksta preveden je na cakavicu, što su ucinili Radolovic i njegov otac imenjak i prezimenjak.

Da je raditi na toj predstavi bilo zabavno i poticajno, istaknuli su i autor glazbe Fedor Bojic te Andrea Gotovina, zadužena za scenski pokret. Kostimografkinja i scenografkinja je Desanka Jankovic, a oblikovatelj svjetla Dario Družeta. Za dokumentarni audiomaterijal koji ce biti korišten u predstavi pobrinuo se Tomislav Babic, a plac djeteta "glumi" Ena Kovac.

Hrvatska praizvedba na programu je u srijedu u 20 sati na Maloj sceni, premijera u cetvrtak, a predstava ce igrati do 11. veljace. (V. BEGIC)


Podijeli: Facebook Twiter