Hrvatska potvrdila Euro u Austriji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sedmoj kvalifikacijskoj utakmici u sklopu skupine 4 za plasman na Euro 2010. u Austriji hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je u Zadru reprezentaciju Slovacke 34:21 te je uoci jedinog preostalog dvoboja, onog s Grckog, vec potvrdila plasman na Europsko prvenstvo krajem sijecnja iduce godine.
Za razliku od utakmice s Madarskom prije nekoliko dana, dvoboj sa Slovacima bio je lišen rezultatske neizvjesnosti, iako su obje reprezentacije igrale oslabljene. Najveci dio posla naši su reprezentativci napravili u prvom poluvremenu, pa su u nastavku priliku dobili svi igraci koje je Lino Cervar selektirao za sinocnju utakmicu. Svi naši igraci, osim vratara Alilovica i Loserta te Nincevica upisali su se i medu strijelce.

Nakon dva minimalna vodstva Slovaka u prvim minutama utakmice (1:2, 2:3), serija Cervarovih izabranika pocela je poslije cetvrtog izjednacenja (4:4) u 9. minuti. Seriju je zapoceo Duvnjak, a u do 18. minute tijekom kojih je igrala u petoj brzini Hrvatska je pobjegla na 11:4. "Sušni" period u igri slovacke reprezentacije trajao je devet i pol minuta, a tek u 18. minuti prekinuo ga je Szucs.

Maksimalnu prednost Hrvatske u prvom poluvremenu iznosila je osam pogodaka (13:5) zahvaljujuci jedinom pogotku Blaženka Lackovica u prvih 30 minuta, tijekom kojih je najefiskasniji bio Vedran Zrnic (4). Na odmor su "kockasti" otišli s prednošcu od šest pogotka (17:11).

Što se rezultata tice, u nastavku se igralo revijalno. Prvih desetak minuta drugog poluvremena prednost Hrvatske je varirala izmedu sedam i devet pogodaka prednosti, da bi potom Duvnjak s dva uzastopna projektila povecao vodstvo na 25:14 u 43. minuti, što je reprizirao i nešto kasnije, poentiravši za 29:18. Najvecu prednost na utakmici izabranici Line Cervari ostvarili su u samoj završnici utakmice, najprije s tri uzastopna pogotka Gojuna za 33:21, odnosno zadnjim pogotkom Bicanica za konacnih 34:21.

Uoci susreta posljednjeg kola kvalifikacija za plasman na Euro poznato je deset od 16 reprezentacija koje ce igrati u Austriji. Osim domacina i aktualnih europskih prvaka Danaca, koji nisu morali u kvalifikacije, te Hrvatske, vizu za europsku smotru izborili su još i Švedska, Island, Norveška, Njemacka, Francuska, Španjolska i Ceška.


Podijeli: Facebook Twiter