Hrvatska poražena u prvom kolu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veliki nedjeljni preokret ipak se nije dogodio, Hrvatska je nakon pet odigranih meceva poražena od Njemackom u prvom kolu Svjetske kupine Davis Cupa. Koban je bio ogled Ive Karlovica i Philippa Petzschnera, koji je Nijemac riješio u tri seta - 6:4, 7:6 (3), 7:6 (5).

- Borio sam se koliko sam mogao, stvarno sam dao sve od sebe. Medutim, Petzschner je bio odlican. Odigrao je baš onako kako mi ne odgovara, a na sve to je nadovezao nevjerojatne reterne - rekao je Ivo Karlovic nakon bolnog poraza.

Još u subotu navecer svi su ocekivali da ce zadnji mec igrati Ivan Dodig i Florian Mayer. Medutim, njemacki izbornik Patrick Kühnen gurnuo je u vatru Petzschnera. S druge strane, hrvatski izbornik Goran Prpic nije imao puno manevarskog prostora.

- Nakon nedjeljnog dorucka Dodig mi je rekao da ima dosta upala mišica koje su stigle kao posljedica dva meca u pet setova. Jednostavno, on nije bio u stanju za mec na tri dobivena seta. U ovoj konstelaciji snaga Ivo je bio jedini izbor - objasnio je Prpic, dodavši da ga Kühnenov izbor nije ni najmanje iznenadio.

Prema rijecima hrvatskog izbornika Petzschner u sebi ima veliki teniski potencijal.

U prvom mecu dana Marin Cilic lako se obracunao s Philippom Kohlschreiberom (6:2, 6:3, 7:6/6), probudivši nadu u preokret. Na žalost brojnih navijaca u dvorani 2 Doma sportova Ciliceva pobjeda nije bila dovoljna. Jednostavno, Petzschner je bio puno bolji od Karlovica.

Hrvatsku je ovaj poraz gurnuo u kvalifikacije za ostanak u Svjetskoj skupini. Ime suparnika bit ce poznato u srpnju, a susret ce se odigrati tijekom rujna. Jedinu dobru vijest predstavlja cinjenica da ce Hrvatska u tom ždrijebu imati status nositelja.


Podijeli: Facebook Twiter