Hrvatska poražena od Škotske, Štimac nudi ostavku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Niti bodova, niti vraćanja poljuljane atmosfere "kockastih" u Glasgowu. Hrvatska je kvalifikacijsku skupinu A za odlazak na SP u Brazil zaključila 0:2 porazom od Škotske, drugim u ovim kvalifikacijama, i u dodatne će kvalifikacije s moralom na podu nakon što je u posljednja četiri susreta osvojila tek bod.

Igor Štimac, ostane li na izborničkoj poziciji usprkos sve glasnijim zahtjevima javnosti za smjenom, imat će iznimno zahtjevan posao da homogenizira svoju "demoraliziranu vojsku".

Hrvatska je reprezentacija u Glasgow stigla tražeći povratak dobre atmosfere nakon neuvjerljivih i neuspješnih nastupa u posljednja tri kvalifikacijska ogleda, ali je ovaj nastup samo dodatno produbio krizu i istovremeno razveselio domaćine koji su u posljednjem nastupu ipak došli do premijerne domaće pobjede u kvalifikacijama i ujedno ostavili Hrvatsku bez pobjede u međusobnim ogledima.

Budući da je već uoči početka susreta u Glasgowu Danska na poluvremenu vodila 4:0 protiv Malte, bilo je jasno da je u vodu pala i ta malo vjerojatna teorija po kojoj je Hrvatska mogla ispasti iz dodatnih kvalifikacija za SP, jer jedan od četiriju uvjeta bio je da Danci ne pobijede.

S tribina je ponovno odjekivalo: "Štimac, odlazi!"

Nudi ostavku

Nakon poraza od Škotske 0-2 izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac izjavio je da će ponuditi ostavku.

"Nakon ovog poraza i pritisaka s kojima sam suočen ponudit ću svoju ostavku IO HNS-a. Ne radim to zato što ne vjerujem u prolaz na SP u Brazilu, već je to moralan potez. Što će napraviti IO, to ćemo vidjeti. Ne brinu me navijački povici koji su usmjereni protiv mene, oni uvijek dolaze od istih", izjavio je Štimac za HTV.

Komentirajući susret, Štimac je rekao: "Ponovno smo ušli dobro u utakmicu, ali opet nas je jedna greška, izgubljena lopta na sredini terena, skupo koštala, i Škoti su poveli. No, moram napomenuti da smo večeras bili hendikepirani, jer je nekim igračima prijetio drugi žuti karton pa smo morali igrati opreznije. Točno je da igramo loše, i kada stvaramo šanse realizacija nam je slaba. Naša igra treba biti brža, dodavanja moraju biti tečnija, i moramo paziti na da ne gubimo olako lopte, jer izgubljene lopte mogu biti smrtonosne. Ovaj poraz teško je pogodio i mene, i igrače". (R. CAR, Hina, foto D. KRAJAČ/CROPIX)

ŠKOTSKA:  McGregor - Hutton, Hanley, Martin, Mulgrew - Anya, Bannan, Brown, Morrison - Naismith, Snodgrass

HRVATSKA : Pletikosa - Strinić, Lovren, Ćorluka, Vida - Kranjčar, Modrić, Vukojević, Srna - Mandžukić, Kalinić (od 59. Eduardo). (Novi list, snimio D. KRAJAČ/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter