Hrvatska ponovno bez finala Eurosonga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatskih predstavnika neće biti ni ove godine u finalu Eurosonga jer "Klapa s mora" s pjesmom "Mižerja" Gorana Topolovca nije uspjela na prvoj poluzavršnici u utorak u švedskome Malmoeu dobiti "ulaznicu" za finale te velike priredbe što će se održati u subotu, 18. svibnja.

U prvoj poluzavršnici nastupili su natjecatelji iz 16 zemalja, a hrvatska "Klapa s mora" nastupila je četvrta.

Nastup u finalu Eurosonga 2013. osigurali su predstavnici deset zemalja – Moldove, Litve, Irske, Estonije, Bjelorusije, Danske, Rusije, Belgije, Ukrajine i Nizozemske, dok su bez finala, uz Hrvatsku, ostale i Srbija, Crna Gora, Slovenija, Austrija i Cipar.

Na ovogodišnjem, 58. Eurosongu, natječe se 39 zemalja. U finalu će nastupiti predstavnici 26 zemalja i to njih deset koji su to izborili u večerašnjoj poluzavršnici te deset onih kojima će to uspjeti u drugome polufinalu što će se održati u četvrtak, 16. svibnja.

Za prolaz u finale tada će se boriti predstavnici Latvije, San Marina, Makedonije, Azerbajdžana, Finske, Malte, Bugarske, Islanda, Grčke, Izraela, Armenije, Mađarske, Norveške, Albanije, Gruzije, Švicarske i Rumunjske.

Osim 20 natjecatelja koji će nastup u finalu izboriti u dvije poluzavršnice, finale su izravno osigurali predstavnici prošlogodišnje pobjednice Švedske te predstavnici tzv. pet velikih – Njemačke, Francuske, Španjolske, Italije i Velike Britanije.

Hrvatska radiotelevizija ove je godine oformila posebnu klapu za Eurosong sastavljenu od mladih ali iskustvom bogatih pjevača. U "Klapi s mora" nastupili su Marko Škugor, Ante Galić, Nikša Antica, Leon Bataljaku, Ivica Vlaić i Bojan Kavedžija. (Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter