Hrvatska počela pripreme za Belgiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se u ponedjeljak u Zagrebu te relaksacijskim treningom započela pripreme za posljednja dva kola u skupini A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se od 12. lipnja do 13. srpnja sljedeće godine održati u Brazilu.

Hrvatska će u petak u Zagrebu ugostiti Belgiju (u 18 sati), dok će u utorak 15. listopada gostovati kod Škotske u Glasgowu (21 sat), te su joj za osvajanje prvog mjesta u skupini i izravan plasman na SP potrebne dvije pobjede uz neuspjeh Belgije u Bruxellesu protiv Walesa u utakmici koja će se igrati istodobno kad i Škotska - Hrvatska.

No, realnije je očekivati da će Hrvatska natjecanje u skupini završiti na drugom mjesti i igrati u dodatnim kvalifikacijama koje su na rasporedu 15. i 19. studenoga.

Za dvoboje protiv Belgije i Škotske hrvatski izbornik Igor Štimac ne može računati na standardnog stopera Josipa Šimunića koji je dobio dvije utakmice kazne zbog crvenog kartona kojega je dobio u susretu protiv Srbije u Beogradu 6. rujna (1-1), do protiv Belgije zbog žutih kartona pravo nastupa nema niti kapetan Darijo Srna.

"Naravno da će neigranje Šimunića i Srne biti veliki hendikep za nas jer se radi o dvojici standardnih i iskusnih igrača. Dodatni problem za nas bit će i činjenica što Belgija u Zagreb dolazi u odličnoj formi jer veliki broj njihovih igrača standardno igra u svojim klubovima i to na visokoj razini", rekao je izbornik Štimac. (Hina)

Bez Kompanyja, Bentekea i Fellainija

Izbornik belgijske nogometne reprezentacije Marc Wilmots u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Hrvatske u petak u Zagrebu neće moći računati na kapetana Vincenta Kompanyja zbog ozljede prepona koju je zadobio igrajući za Manchester City protiv Evertona u subotu. Zbog ozljede kuka koju je zadobio još 21. rujna protiv Hrvatske sigurno neće igrati niti napadač Aston Ville Christian Benteke, ali on bi mogao zaigrati protiv Walesa. U subotu je zbog ozljede ručnog zgloba s popisa belgijske reprezentacije otpao i veznjak Manchester Uniteda Marouane Fellaini koji će pauzirati do prosinca. Dva kola prije kraja natjecanja u skupini A Belgija je vodeća sa 22 boda.


Podijeli: Facebook Twiter