Hrvatska pobijedila Švedsku i u 2. krug nosi 4 boda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 3. kola skupine D na Europskom prvenstvu u Danskoj ostvarila i treću pobjedu - u Brondby Areni svladala je Švedsku s 25-24 (10-9) te će tako u drugi krug prenijeti maksimalna četiri boda.

Domagoj Duvnjak sa šest i Denis Buntić s pet golova bili su najefikasniji u reprezentaciji Hrvatske.

Sjajan ulazak u utakmicu imao je Duvnjak, koji je u prvih sedam minuta postigao tri pogotka i tako donio Hrvatskoj prednost od 3-1. No, uslijedilo je razdoblje loše igre naše reprezentacije u napadu, čak osam minuta izabranici Slavka Goluže nisu uspjeli svladali Sjostranda na švedskim vratima, dok su Šveđani iskoristili dekoncentraciju u hrvatskoj obrani te u manje od dvije i pol minute postigli četiri pogotka za preokret i svoju prednost od dva gola razlike (5-3).

Švedska prednost se popela i na tri gola razlike, bilo je 6-3 i 7-4, ali potom je "proradio" Mirko Alilović na našim vratima, koji je s nekoliko obrana donio novu dozu samopouzdanja ostatku momčadi. Duvnjaku su se u postizanju pogodaka pridružili Štrlek, Čupić, Kopljar i Buntić pa je Hrvatska prvo poluvrijeme zaključila serijom 6-2, kojom je osigurala minimalnu prednost za nastavak.

U drugom poluvremenu Hrvatska ni u jednom trenutku nije gubila, ali sve do zadnjih 10 minuta nije uspjela ni stvoriti prednost veću od dva gola. No, tada se razigrao Denis Buntić koji je utakmicu završio na isti način kako ju je Duvnjak započeo. Od 18-17 u 50. do 23-20 u 57. minuti Buntić je postigao četiri od pet hrvatskih pogodaka. Njemu se u zadnjih pet minuta pridružio i Bičanić pa je na ulasku u posljednju minutu Hrvatska imala tri gola prednosti - 24-21.

Šveđani su u samoj završnici uspjeli smanjiti na jedan pogodak razlike, ali nisu ugrozili pobjedu Hrvatske.

Prvi nastup u drugom krugu u Aarhusu Hrvatska će imati u nedjelju protiv pobjednika skupine C, a to će biti Francuska ili Srbija.

U drugom krugu svaka će reprezentacija odigrati po još tri utakmice, nakon čega će dvije najbolje izboriti plasman u polufinale.

HRVATSKA: Losert, Alilović; Duvnjak 6, Kopljar 2, Vori 1, Gojun 1, Horvat 2 (1), Vuković, Bičanić 3, Buntić 6, Valčić, Mandalinić, Štrlek 2, Čupić 2 (2), Musa, Ninčević.

ŠVEDSKA: Andersson, Sjostrand; Persson 2, Kallman, Jernemyr, L. Karlsson 5, Ekberg 2 (2), Larholm 2, T. Karlsson, Jakobsson 2, Fahlgren, Petersen 2, Ekdahl du Rietz 1, Zachrisson 4, Nilsson 3, Nielsen 1.

Suci: Raluy i Sabroso (Španjolska); sedmerci: Hrvatska 5 (3), Švedska 4 (2); isključenja: Hrvatska 8 minuta, Švedska 8 minuta. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter