Hrvatska pobijedila Francusku u Orleansu


Košarkaška reprezentacija Hrvatske odigrala je u utorak na turniru u francuskom Orleansu prvu pripremnu utakmicu uoči nastupa na rujanskom Europskom prvenstvu te pobijedila reprezentaciju domaćina sa 92-87 ( 13-19, 29-25, 22-25, 28-18) ponajviše zahvaljujući odlično odigranoj završnici.

U posljednjih sto sekundi dvoboja hrvatski i francuski košarkaši ušli su izjednačeni (85-85), a onda su izabranici Aleksandra Petrovića serijom 7-0 otišli do nedostižnih 92-85, nakon što je Marko Popović 19 sekundi prije kraja prvo pogodio tricu za 90-85, a deset sekundi poslije ubacio i dva slobodna bacanja te zacementirao pobjedu Hrvatsku.

Hrvatski su košarkaši imali odličnih 56 posto šuta iz igre te pogodili 12 trica iz 25 pokušaja, što je na kraju i presudilo, jer su Francuzi iz igre gađali sa 48 posto preciznosti, a za tricu 9/28, samo 32 posto. Hrvatski igrači s klupe su nadigrali domaće sa 41-26.

Bojan Bogdanović je sa 21 košem bio najbolji strijelac naše reprezentacije, a tome je dodao tri skoka i tri asistencije. Dario Šarić je sa 16 koševa, 10 skokova i četiri asistencije bio najučinkovitiji igrač utakmice. Odličan je u debiju bio 19-godišnji Dragan Bender koji je ubacio 11 koševa gađajući trice 3/4. Marko Popović je pet od svojih devet koševa postigao u posljednjoj minuti, a podijelio je i šest asistencija. Darko Planinić je za devet minuta postigao osam koševa, a po šest su ubacili Kruno Simon i Filip Krušlin.

Momčad Vincenta Colleta je sa 24 koša predvodio Evan Fournier. Nando De Colo je ubacio 15 koševa uz pet asistencija, dok je Thomas Huertel postigao devet koševa, uz šest asistencija.

Hrvatski košarkaši će u srijedu od 20 sati odigrati drugu, ujedno posljednju utakmicu na turniru, a suparnik će im biti Litva koja će se u četvrtak sastati s Francuskom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter