Hrvatska pala na 9. mjesto

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska nogometna reprezentacija pala je za jedno mjesto na najnovijoj ljestvici Medunarodne nogometne federacije (FIFA) i sada zauzima deveto mjesto s 1.101 bodom. "Vatrene" je preskocila Italija koja ima 14 bodova više, a posve nam se približila i Danska koja na desetoj poziciji ima 11 bodova manje.

Na vrhu su i dalje svjetski i europski prvaci Španjolci sa 1.566 bodova, Njemacka je zamijenila mjesto sa Nizozemskom i sada je druga sa 1.369 bodova, dok su Nizozemci treci sa deset bodova manje. Na cetvrtom mjestu je Urugvaj (1.317), a TOP 5 zatvara Engleska (1.179 bodova). Portugal se popeo za jedno mjesto i sada je šesti sa 1.155 bodova, dok je Brazil skliznuo na sedmu poziciju sa 1.152 bodova. Društvo deset najboljih napustila je Argentina koja je sada 11. reprezentacija svijeta.

Najveci skok nacinila je Zambija. Novi africki prvak je napredovao za cak 28 stepenica i sada je na 43. mjestu. Zambija je po renkingu postala cetvrta africka reprezentacija, a prije prvenstva je bila tek 16. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter