Hrvatska odigrala neriješeno u Oslu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska reprezentacija odigrala je u generalci uoci EURA 1:1 s Norveškom u Oslu, a izabranici Slavena Bilica pobjedu SU ispustili u zadnjim trenucima. Igra hrvatske selekcije bila je više nego slaba, a loš okus ove utakmice garnirali su i pretjerano oštri i grubi domacini. Utakmicu u Oslu propustili su bolesni Luka Modric i lakše ozlijedeni Vedran Corluka, dok se u 71. minuti utakmice ozlijedio Ivica Olic.

Prvo poluvrijeme bilo je za zaborav, a teško se i sjetiti kada su "vatreni" u jednom poluvremenu bili toliko bezopasni, ne uputivši niti jedan jedini udarac na vrata Norvežana.

Kod izabranika Slavena Bilica se itekako osjecao umor od napornih priprema, dok su domacini bili bolji, ali na trenutke preoštri, cak i grubi za prijateljsku utakmicu.

U prvom dijelu Norvežani su propustili dvije više nego izgledne prilike za zgoditak, prvo je u 20. minuti Braaten s tri metra umjesto mreže pogodio Vidu, a u 34. minuti Pletikosa je cudesno obranio udarac Henriksena s dva metra.



U drugom dijelu su iz igre izašli Strinic, Dujmovic i Jelavic, a ušli Pranjic, Vukojevic i Olic. Vec u prvoj minuti drugog dijela slijedio je i prvi udarac Hrvatske na vrata, Mandžukic je pucao snažno, ali je norveški vratar obranio.

U 55. minuti Pranjic je neobjašnjivo, vracajuci loptu Pletikosi, zapravo proigrao Husekleppa, koji se spetljao i propustio veliku priliku za pogodak. U 71. minuti je zbog ozljede igru napustio Olic, a ušao je Ilicevic. I konacno, u 78. minuti Srna se probio desnom stranom, ubacio u kazneni prostor, gdje je Eduardo glavom pogodio norvešku mrežu.

Kada se cinilo da ce hrvatska reprezentacija s pobjedom otputovati na EURO, u zadnjim trenucima hrvatska obrana je panicno reagirala, da bi nakon ubacaja iz kuta lopta došla do Elyonouussija, koji glavom sprovodi loptu u mrežu i ostavlja domacine neporaženim.

Hrvatska reprezentacija se vraca u Zagreb, a u utorak putuje u Warku, poljsku bazu za vrijeme EURA. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter