Hrvatska - Norveška 30:26

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pobjedom nad Norveškom 30:26 u posljednjem, trecem kolu natjecanja po skupinama, hrvatska mladejuniorska (U-18) reprezentacija rukometaša s maksimalne je tri pobjede okoncala prvi dio Europskog prvenstva što se igra u Crnoj Gori.

Utakmica s Norvežanima za naše je juniorske reprezentativce ionako bila revijalnog karaktera jer su vec nakon prva dva kola, pobjedama nad Poljskom (26:23) i Švedskom (26:21) osigurali plasman u jednu od dvije cetvrtfinalne skupine u koju ce prenijeti i dva boda, te ce se nastaviti natjecati za plasman od prvog do osmog mjesta.

Pored naših reprezentativaca iz skupine A plasman u cetvrtfinalnu skupinu izborila je i Švedska koja je u posljednjem susretu skupine sa 31:18 pobijedila Poljsku. Hrvatska je ujedno ostvarila primaran cilj na ovom prvenstvo, s obzirom da je izborila plasman na Svjetsko prvenstvo što ce se sljedece godine održati u Argentini, na koji ce se plasirati prvih devet reprezentacija s EP-a.

Nakon što je Porecan Teo Coric protiv Poljaka i Švedana s pet i dva gola bio jedan od nositelja igre hrvatske reprezentacije, u susretu bez posebnog znacaja s Norvežanima izbornik Silvijo Ivandija je odmarao svoje glavne adute pa je i Coric igrao ukupno tek pola sata i nije se upisao u strijelce.

U drugom dijelu natjecanja koji se igra u utorak i srijedu Hrvatsku takoder u dvorani podgorickog SC-a Moraca, gdje je i do sada igrala svoje utakmice, ocekuju ogledi s aktualnim mladejuniorskom viceprvakom Europe Danskom te Srbijom.


Podijeli: Facebook Twiter