Hrvatska - Norveška 26-20

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu posljednjeg, 3. kola skupine D Europskog prvenstva u Vršcu svladala je Norvešku sa 26-20 (13-8), te tako prvi dio natjecanja završila s maksimalnih šest bodova. U drugi krug natjecanja, koji ce se igrati u Novom Sadu, Hrvatska prenosi cetiri boda, a iz skupine D dalje su prošle još reprezentacije Slovenije i Norveške. Slovenija s dva boda, a Norveška bez bodova.

Hrvatski su rukometaši uvjerljivo i sigurno stigli do trece pobjede u isto toliko nastupa u dvorani Millenium u Vršcu, protiv Norveške su vodili od pocetka do kraja, te ostvarili pobjedu 26-20 (13-8). Izabranici Slavka Goluže odlicno su odigrali u obrani iz koje su proizlazili brzi protunapadi, a Norvežane je vecim dijelom prvoga poluvremena u rezultatskom prikljucku držao samo raspoloženi vratar Ole Erevik.

Koliko je koncentrirana bila naša obrana pokuazuje i podatak da su Norvežani prvi gol postigli tek u sedmoj minuti, a u prvih su 20 minuta uspjeli samo tri puta svladati Mirka Alilovica. No, do 14. minute bilo je samo 4-3 za Hrvatsku jer je Erevik ostvario cak osam obrana od kojih su neke bile uistinu sjajne. No, kada su naši igraci poceli pucati pod noge norveškom vrataru, lopte su pocele cešce završavati u mreži, pa je dvije minute prije odlaska na odmor vec bilo uvjerljivih 12-6.

U nastavku je Hrvatska mirno održavala stecenu prednost, cak je dvije minute prije kraja bilo i najvecih osam razlike (26-18) prije no što su Norvežani uspjeli malo smanjiti konacni rezultat.

U Novom Sadu suparnici Hrvatskoj u skupini II drugog kruga bit ce Španjolska (nedjelja), Francuska (utorak) i Madarska (srijeda). Prve dvije reprezentacije iz ove skupine plasirat ce se u polufinale.

VRŠAC. Dvorana Millenium
. Gledatelja: 2.000. Suci: Din i Dinu (Rumunjska)

HRVATSKA
: Alilovic, Losert; Balic 2, Kopljar 1, Lackovic 3, Duvnjak 1, Buntic 4, Vori, Štrlek 3, Cupic 6 (6), Nincevic 2 (1), Horvat 3, Musa, Gojun, Bicanic 1, Vukovic.

NORVEŠKA: Erevik, Medhus; Klev 2, Samdahl, Bjoernsen 1, Myrhol 2, Lund 2, Tvedten 5, Mamelund 6 (2), Rambo 1, Hansen, Jondal, Jensen, Koren 1, Paulsen, Toennesen. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter