Hrvatska - Njemacka 1:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon prvog dana susreta 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa koji se igra u dvorani II zagrebackog Doma sportova rezultat izmedu Hrvatske i Njemacke je 1-1. Nakon što je Marin Cilic donio prvi bod svladavši Floriana Mayera sa 4-6, 6-0, 4-6, 6-3, 6-1, u drugom susretu Philipp Kohlschreiber je nakon cetiri sata i 36 minuta igre pobijedio Ivana Dodiga sa 6-4, 3-6, 4-6, 7-6 (6), 6-4.

Dodig je bio na pragu donošenja drugoga boda za Hrvatsku, ali u "tie-breaku" cetvrtog seta nije uspio iskoristiti mec-loptu.

Prvi mec ponudio je pravu dramu i, na veliko veselje oko tisucu gledatelja okupljenih u dvorani 2 Doma sportova, pobjedu za «happy end». Marinu Cilicu osmjehnula se «treca sreca» u ogledima s Florianom Mayerom, tenisacem koji ga je u prošlih deset mjeseci savladao u dva navrata, ne dopustivši mu da osvoji niti jedan set. Ovoga je puta prvi hrvatski reket igrao na visokoj razini, a u kljucnim trenucima pokazao je veliku mentalnu snagu.

U subotu je od 15 sati na rasporedu igra parova, za Hrvatsku su prijavljeni Ivan Dodig i Ivo Karlovic, dok bi za Njemacku trebali igrati Christopher Kas i Philipp Petzschner.

Pobjednik susreta Hrvatska - Njemacka u cetvrtfinalu ce igrati protiv boljeg iz dvoboja Austrija - Francuska. Cetvrtfinala ce se igrati od 8. do 10. srpnja.


Podijeli: Facebook Twiter