Hrvatska nije do sada imala tako moderan pristup

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nina Kraljić je spremna, naš tim koji uz nju 1. svibnja putuje u Stockholm je spreman, spremni su prateći vokali, a spremna je i haljina Juraja Zigmana koja je, kazuju svi, spektakularna. Sve se to dalo čuti u ponedjeljak na konferenciji za tisak HRT-ova tima pred skori odlazak na 61. natjecanje za pjesmu Eurovizije.

Nazočnima se, na početku, obratio "domaćin" v.d. ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić. Njegova je vjera u uspjeh velika, osjećaj dobar. Nini Kraljić je poželio sreće i uspjeha u polufinalu 10. svibnja i finalu 14. svibnja. Pitanjima je našu predstavnicu "rešetao" Duško Ćurlić, onaj koji ide u Stockholm na svoju 11. Euroviziju ne bi li je komentirao. Nina Kraljić kazala je kako  treme nema. Kazala je i kako je konkurencija velika i kako su neki njeni favoriti Ukrajina i Njemačka. Priznala je i da su joj fanovi otkrili da je zovu "black horse", pritajenim favoritom.

Željko Mesar, voditelj HRT-ova tima, kazao je kako putuju 1. svibnja i odmah skaču u vatru. Prva proba je već dan poslije. Kako je jaka ekipa na terenu, tako je jaka ona doma. Nevena Rendeli je ona koja će na dan finala čitati koje je ocjene pjesmama dao hrvatski stručni žiri. No, ako se išta hvalilo onda je to haljina! Bit će ta haljina, bit će taj nastup - veliko iznenađenje! Zigman je naglasio kako mu je drago što je član tima zbog Nine, i zbog pjesme, i zbog Hrvatske. Posebice je naglasio kako mu je sama pjesma bila inspirativna. Dva i pol tjedna se radilo na haljini. Pri tom se poštivalo ono što pjesma simbolizira, pojam svjetla i svjetlosti, njen vanzemaljski motiv. Zapravo, i back vokali će morati pomoći s haljinom na pozornici. Dovoljno je reći da je tolika da na put neće moći avionom, već posebnom dostavom.

- Usudio bih se reći da nikada Hrvatska nije do sada imala takvu haljinu i tako moderan pristup. Bit će to nastup za pamćenje - istaknu je Andrej Babić, jedan od back vokala, čovjek koji jamačno zna što govori kad je, na raznorazne načine, sudjelovao na sedam Erovizijskih natjecanja. (S. PAVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter