Hrvatska MMA liga: Stopostotni adrenalin u Puli

Tonči Peruško
Tonči Peruško

Susretima osmine finala danas će u pulskom Domu sportova "Mate Parlov" započeti treća sezona hrvatske MMA lige (Mixed Martial Arts). Prve dvije sezone u cijelosti su odrađene u Zagrebu, u trećoj su organizatori ovog spektakla u borilačkim sportovima odlučili domaćinstvo podijeliti na šest gradova diljem Lijepe naše, a čast da probije led dobila je Pula.

Rekli bismo, red je red, jer nerijetko su borci u mješovitim borilačkim vještinama bili nazivani modernim sportskim gladijatorima, a ima li boljeg mjesta da gladijatori međusobno odmjere snagu od grada drevne Arene gdje su to prije više od dvije tisuće godina radili njihovi antički prethodnici. Shodno tome, u katakombama podno pulske Arene jučer je obavljeno i službeno vaganje, uvod u borbe u kavezu koji će biti postavljen u dvorani koja nosi ime najvećeg pulskog sportaša svih vremena.

Pulski ljubitelji borilačkih vještina, ali i oni koji će stići iz ostalih krajeva Istre i Hrvatske, danas će ukupno moći vidjeti 11 borbi, četiri revijalne i sedam ligaških, čiji će pobjednici izboriti prolazak u četvrtfinale kojem će domaćini biti Poreč i Split. Naravno, prije toga će se morati odraditi još dva kruga osmine finala u Osijeku i Makarskoj, a Makarska će biti domaćin i polufinalu, dok će se veliko finale održati u Zagrebu. Današnji program započet će u 21 sat, dok će prva borba krenuti pola sata kasnije.

Što se tiče istarskih boraca, danas će u kavez ući njih šestorica, po trojica članova porečkog Primea i pulskog Trojana. Većina će nastupiti u revijalnim borbama, a od onih koji će tražiti četvrtfinalnu vizu definitivno će najteži posao imati Porečan Erhan Ameti, kojem je ždrijeb za protivnika dodijelio prvog osvajača hrvatske MMA lige u kategoriji do 70 kg, Zagrepčanina Marka Burušića.

Ako bi Ametijeva pobjeda predstavljala i određeno iznenađenje, to se zasigurno ne bi moglo reći za Puljanina Tončija Peruška od koga se danas očekuje da kavez napusti sa štitom, nikako ne na njemu. (I. CEROVAC, snimio M. ANGELINI)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter