Hrvatska među prve tri destinacije za obiteljski odmor

Prema pulskom, splitskom, zadarskom i dubrovačkom aerodromu tjedno leti 37 čarter aviona iz osam ruskih gradova
Prema pulskom, splitskom, zadarskom i dubrovačkom aerodromu tjedno leti 37 čarter aviona iz osam ruskih gradova

Rusko izdanje časopisa National Geographic Traveler uvrstilo je Hrvatsku među prve tri najbolje turističke destinacije za obiteljski odmor (Best Family Destination). Rezultat je to on-line glasovanja ruskih turista, prema kojemu Hrvatska već drugu godinu ulazi među tri najbolje destinacije u ovoj kategoriji.

Proglašenje je održano u Moskvi, na tradicionalnoj godišnjoj dodjeli nagrada Top Travel Destinations, koju časopis National Geographic organizira već šest godina. U ime Hrvatske turističke zajednice, nagradu je primio Rajko Ružička, direktor predstavništva u Moskvi. Na važnost ovog priznanja, kao i ruskog tržišta za hrvatski turizam, ukazao je i direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.

- Rusko se tržište u posljednjih nekoliko godina nalazi u vrlo specifičnim okolnostima koje su znatno otežavale naše poslovanje na tom tržištu. Međutim, Hrvatska turistička zajednica nije odustala od ruskih turista, a sukladno našim najavama i očekivanjima, u ovoj smo godini zaustavili trend pada broja ruskih turista u hrvatskim destinacijama. Ova nagrada samo potvrđuje da možemo računati na ruske turiste, posebice na one kojima je motiv dolaska obiteljski odmor, rekao je Ivičić.

Osim nagrade za obiteljski turizam, National Geographic Traveler dodjeljuje i nagrade vezane uz destinacije u kategorijama poput odmora na plaži, odmora i skijanja na planinama, izletničkog odmora, agroturizma, wellness odmora, eko-odmora, avanturističkog turizma, ruskog turizma, otkrića godine, gastronomskog turizma i egzotičnog turizma.

Čitatelji ovog časopisa biraju i najbolje inozemnu i rusku aviokompaniju, hotelski lanac, hotel na plaži i internetski servis. Tu je i kategorija najbolje emisije o putovanjima na TV-u (Best Travel Program on TV) u kojoj je nagradu ove godine osvojila TV emisija Poedem poedim federalne ruske televizijske kuće NTV. Radi se o emisiji s jednim od najvećih rejtinga gledanosti, koja je jednu od svojih ovogodišnjih epizoda snimala u Istri i Zagrebu. 

Treba reći i da National Geographic Travelera priznanje nije jedina ovogodišnja nagrada hrvatskom turizmu na ruskom tržištu. Udruženje nacionalnih turističkih ureda (ANTOR) nagradilo je predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Moskvi u kategoriji najuspješnijih i najaktivnijih Nacionalnih turističkih ureda. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter