Hrvatska-MaxTV Prva HNL 1:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prijateljska utakmica između reprezentacije Hrvatske i selekcije HNL-a privukla je na riječku Kantridu nešto više od tri tisuće gledatelja koji su vidjeli solidnu, borbenu, utakmicu zaključenu remijem, usprkos većem broju neiskorištenih prilika "kockastih".

Selekcija koju su na travnjak postavili Scoria, Ferenčina i Mrmić shvatila je ovaj susret kao priliku da se predstavi na velikoj sceni i to se na travnjaku Kantride vidjelo u svakom duelu. Izabranici Igora Štimca, daleko uigraniji, bolje su otvorili utakmicu, stisnuli suparnika u njegovih 20 metara, ali nisu nalazili načina da zaprijete Kelavi. To je dalo samopouzdanja članovima Selekcije HNL-a koji su za svoje nastupe dobivali i podršku s tribina. Prvi je aplauz na otvorenoj sceni dobio lijevi bek Istre 1961, Hrvoje Milić nakon atraktivnog proboja po lijevoj strani (6').

Elvis Scoria, Puljanin na klupi Selekcije HNL-a, primao je čestitke za nastup svojih izabranika.

- Drago mi je da smo pružili dobar otpor, posebno u prvom poluvremenu, u drugom su izmjene poremetile tečnost igre. Mi smo se malo prilagodili igri reprezentacije, jer imaju kvalitetne igrače. Dečki su se dobro nosili u igri "jedan na jedan", pa je bila zanimljiva utakmica. Angažman igrača iz velikih klubova ne može biti stopostotan u ovakvim utakmicama i zato je dobro došlo da se pokažu ovi drugi. Apsolutno podržavam ideju da ovo postane tradicionalan susret. Volio bih zbog jačanja lige da se to ostvari - rekao je Scoria.

Izbornik Igor Štimac sa zadovoljstvom je vidio ostvarenje dobre ideje na travnjaku.

- Apsolutno sam zadovoljan utakmicom. Nisam začetnik ove ideje, ali se nadam da će ovime takvi susreti postati tradicija. (R. CAR, snimiča T. Cimaš/CROPIX)

Stadion Kantrida. Gledatelja: 3.500. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka). Pomoćnici: Volf (Crikvenica), Kezele, Skender (Rijeka). Strijelci: 0:1 Kramarić (25'), 1:1 Sammir (48'). Žuti karton: Pavlović (Selekcija Prve HNL).

HRVATSKA, 1. poluvrijeme: Subašić, Vida, Ćorluka, Lovren, Bartulović, Kranjčar, Badelj, Radošević, Perišić, Mandžukić, Eduardo; 2. poluvrijeme: Vargić, Vida, Schildenfeld, Maloča, Runje, Andrijašević, Caktaš, Kovačić, Sammir, Jelavić, Livaja.

SELEKCIJA PRVE HNL: Kelava (od 46. Blažević), Vrsaljko (od 64. Glavica), Pavlović, Kokalović (od 64. Župarić), Milić (od 46. Pivarić), Ademi, Kreilach (46. Lešković), Rukavina (od 46. Čop), Brozović (od 56. Galović), Rebić (od 64. Trebotić), Kramarić (od 56. Budimir).

 


Podijeli: Facebook Twiter