Hrvatska malonogometna reprezentacija u Novigradu

SVI ZADOVOLJNI - Alen Luk, Boris Durlen i Mato Stanković
SVI ZADOVOLJNI - Alen Luk, Boris Durlen i Mato Stanković

Kako su kazali u uvodnom dijelu svog obraćanja predstavnicima medija izbornik Mato Stanković i predsjednik komisije za mali nogomet HNS-a Boris Durlen, ovo najnovije okupljanje izabrane vrste u Novigradu, tradicionalnoj bazi naše futsal, nešto je što su svi iz njenih redova priželjkivali.

U ime grada HNS-ove djelatnike pozdravio je pročelnik Ureda gradonačelnika Alen Luk i poželio im dobrodošlicu. Zadovoljstvo zbog dolaska "kockastih" nije krio ni stručni savjetnik Nogometnog kluba Novigrad Ives Čakarun. Sve se stopilo u istinsku želju da i ovaj jednotjedni pripremni ciklus protekne u najboljem redu.

- Novigradska događanja za nas su već dio tradicije. Odavde smo odlazili na velika natjecanja i na njima ostvarivali željene rezultate - kazao je Boris Durlen. - Na ovom prostoru futsal ima sve više poklonika, kako aktivnih, isto tako i onih koji prate ta zbivanja. Prije značajnijih iskušenja koja su u službi projekta novog EP-a stigli smo ovdje i uspjeli dogovoriti ogledni susret s reprezentacijom Bosne i Hercegovine na novigradskom parketu. Zahvalni smo im što su unatoč novonastalim vremenskim okolnostima stigli u Novigrad i omogućili nam kvalitetan ogledni dvoboj.

Trenutno je u novigradskom trenažnom procesu nova hrvatska futsal vrsta, uglavnom sastavljena od mladih igrača, dok je većina iskusnih barem zasad izvan trenutnih aktivnosti.

- Dosta igrača je izvan momčadi, što zbog obveza onih koji igraju u inozemstvu, što zbog ozljeda koje su dobro prorijedile momčad. Riječ je o Marinoviću, Grčiću, Ljubiću, Bajruševiću, Jelovčiću, Novaku što je gotovo cijela postava koja je na proteklom EP-u branila boje Hrvatske - kazao je Mato Stanković. - Kakvo je njihovo zdravstveno stanje znat ćemo za koji dan kad neki od njih obave pretrage. Stoga u ovom trenutku u kadru imamo puno mladih i darovitih igrača i nekolicinu iskusnijih koji će sigurno iskoristi prigodu da se nametnu. Pred nama su izazovna iskušenja u izlučnom natjecanju za EP, gdje nas čekaju teški suparnici poput Španjolske i Makedonije te Švedske. Nadam se da ćemo dotad biti spremni i igrački jači kako bi izborili sudjelovanje na završnoj smotri. (Mijat GAVRAN)

Srijeda (20.15) s BiH

Prijateljska utakmica između Hrvatske i Bosne i Hercegovine igrat će se sutra u 20.15 sati u novigradskoj sportskoj dvorani, a uvertira će joj biti susret selekcija Novigrada i Pazina u 18.45 sati. - Utakmica s BiH reprezentacijom bit će prava provjera jer za istu igra veliki broj igrača iz naše lige - kaže Mato Stanković. -Očekujem kvalitetnu predstavu jer motiva neće nedostajati što garantira da bi taj ogled, iako je prijateljski, mogao biti itekako zanimljiv.


Podijeli: Facebook Twiter