Hrvatska - Makedonija 3:2


Hrvatski odbojkaši svladali su Makedoniju u drugom od tri prijateljska susreta koji će se igrati u novoj rovinjskoj dvorani Gimnasium. Pobjeda je to izborena teškom mukom, nakon što su se hrvatski odbojkaši, koji su tijekom susreta promašili 22 servisa, vratili iz minusa od 0:2.

Nezadovoljan igrom hrvatski izbornik Igor Šimunčić početkom trećeg seta napravio je nekoliko izmjena i pogodio dobitnu formulu. Hrvatska je na tehnički time out otišla s minimalnom prednošću, po povratku na parket i tri su sljedeća poena otišla ne hrvatsku stranu, nakon čega je domaća prednost nastavila rasti do konačnih 25:17.

Na krilima dobivenog seta Hrvatska je podigla svoju igru, riješila je neizvjesni četvrti set u svoju korist i potom predvođena raspucanim Rajićem slavila i u ruletu petoga seta.

Na istom mjestu će u subotu iste reprezentacije odmjeriti snage a susret će se igrati s početkom u 11 sati.

Prijateljska međunarodna utakmica. Dvorana Gimnasium. Gledatelja 150. Suci: Poropat (Rovinj) i Ruba (Pula).

HRVATSKA: Žukovski 7, Stabljak 6, Galić, Nojić 11, Šćerbakov, Rajić 27, Gulin 9, Šarčević, Sedlaček 4, Čosić 7, Peterlin, Zimakijević (L), Išek 6, Prlić.

MAKEDONIJA: Angelovski (L), Georgijev 4, Josipov 7, Giorgijev 20, Milev 9, Despotovski, Milkov, Ljaptov 7, Simovski 1, Klopčevski, Nikolov 9, Urdov, Saranović, Ginov (L). (Ivica CEROVAC, snimio M. ANGELINI)

 


Podijeli: Facebook Twiter