Hrvatska lutrija: Dobrotvorna večera za Down centar

Branka Butorac i Danijel Ferić
Branka Butorac i Danijel Ferić

U povodu 40. jubileja postojanja Hrvatske lutrije predsjednik Uprave Danijel Ferić danas je na konferenciji za novinare najavio dobrotvornu večeru pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića, koja će se održati koncem listopada, a prihodi će se donirati pulskom Down syndrom centru te splitskoj udruzi Most koja skrbi o beskućnicima.

- U svom poslovanju nastojimo promovirati društveno odgovorno poslovanje pa rezultati poslovanja nisu uvijek u prvom planu, već upravo ta društvena odgovornost, odnosno izdvajanje sredstva u humanitarne svrhe. Hrvatska lutrija je u proteklih deset godina kroz svoje poslovanje od igara na sreću kroz državni proračun izdvojila gotovo 500 milijuna kuna za pomoć različitim udrugama u zdravstvu, socijali, kulturi i sportu, između ostalog i za borbu protiv različitih oblika ovisnosti. U prvih šest mjeseci ove godine ostvareno je 28 milijuna kuna bruto dobiti, što je 500 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, kada je dobit iznosila 4,7 milijuna, rekao je Ferić.

Ovaj rezultat pojašnjava se rastom ukupnih prihoda uz paralelnu konsolidaciju troškova. U lutrijskim igrama bilježi se od 16,4 posto, u segmentu klađenja 39,9 posto, dok u automat klubovima rast iznosi 17,2 posto.

Ferić je nadalje istaknuo da se od prigodno kreirane instant srećke Kvadrat sreće kompletan prihod od prodaje uplaćuje Hrvatskom centru za razminiranje te da je od početka godine od njene prodaje HCR-u uplaćeno 1,3 milijuna kuna. Da bi pak bili interesantni i konkurentni tržištu u ovoj su godini pokrenuli neke nove igre, a u pripremi je još projekata.

Dr. Branka Butorac, ravnateljica pulskog Down syndrom centra, zahvalila je na pomoći u ime više od 260 obitelji iz cijele Hrvatske koje dovode svoju djecu u Pulu na rehabilitaciju. (V. KAPELOTO, snimio: D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter