Hrvatska koja se rano budi i do kasno radi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Milan Bandic, bivši SDP-ovac i aktualni nezavisni kandidat za predsjednika Republike, krenuo je u najvažniju politicku utrku svog života. Nakon svih, atletskih i politickih maratona koje je Bandic pretrcao, jurnjava na Pantovcak mogla bi ga, slažu se analiticari, baciti u trnje ili do zvijezda. Izgubi li, ostaje mu barem za neko vrijeme gradonacelnikovanje u Zagrebu, ali sa snažnom oporbom iz SDP-a, HNS-a i HDZ-a. Bandic ce tijekom svoje raskošne, po nekim tvrdnjama cak dvadeset milijuna kuna vrijedne kampanje, posjetiti sve hrvatske i hercegovacke gradove. U Istri ce biti, prema najavama, 2. prosinca.

- Ocekujete li pobjedu u prvom krugu izbora? Kako komentirate da su najpopularniji kandidati Josipovic i Bandic?


- U životu uvijek idem na pobjedu, tako je i ovaj put - zanima me konacna pobjeda, ali ne moja nego svih gradana Hrvatske, a hoce li ona doci u prvom ili drugom krugu manje je važno. Za to se pripremam deset godina i da mislim da necu pobijediti, ne bih se niti kandidirao. Isto tako, ne kandidiram se da bih postao netko i nešto, vec da ucinim nešto za ovu zemlju. Ja sam ja, radnik s ambicijom da ucini velike stvari za Hrvatsku, da je ujedinim da zajedno stvorimo državu koju cemo voljeti i biti ponosni na nju, i mi i naša djeca. Želim uciniti nešto za sve hrvatske krajeve, moramo se ravnomjerno razvijati. Interes gradana mi je iznad svega. Zato cu svoje cjelokupno znanje, iskustvo, energiju i ljubav, koje sam do sada poklanjao Zagrebu, staviti u službu svih gradana Lijepe naše. O kolegi Josipovicu, kao i o ostalim kandidatima, mislim sve najbolje, a što se tice mojih rezultata u anketama, ne iznenaduju me. Na kraju krajeva, nisam sam odlucio o kandidaturi, vec su to napravili gradani, a ja samo izvršavam njihove odluke.

- Što obecavate Hrvatskoj?


- Jedinstvo. Želim demokratsku, pravednu i socijalno osjetljivu Hrvatsku, u kojoj ce svi njezini gradani biti jednako vrijedni i imati jednake šanse za uspjeh. To je Hrvatska koja se rano budi, do kasno radi, ali i živi dobro od svoga rada, Hrvatska koja proizvodi, Hrvatska koja je uzor u regiji, Hrvatska u koju drugi žele ulagati. To je samosvjesna i napredna Hrvatska, koja zna i može sama rješavati svoje probleme. Zato u svome predsjednickom mandatu želim pridonijeti: kreiranju jasne vizije hrvatske buducnosti u Europskoj uniji, gospodarskom i društvenom razvoju svih dijelova Hrvatske te konsenzusu oko bitnih pitanja hrvatske sadašnjosti i buducnosti. Želim ovoj zemlji i svakom njezinom covjeku vratiti dostojanstvo i nacionalni ponos te stvoriti Hrvatsku zadovoljnih ljudi, koje ce svijet poštovati.

INTEGRALNI INTERVJU DUBRAVKA GRAKALICA S MILANOM BANDICEM DONOSI SUBOTNJI GLAS ISTRE


Podijeli: Facebook Twiter