Hrvatska - Japan 18:7

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska vaterpolska reprezentacija uspješno je zakljucila nastup u skupini C Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima koje se održava u Šangaju. Nakon što su vec prije osigurale nastup u cetvrtfinalu, barakude su u posljednjem, trecem kolu slavile protiv Japana s 18:7 (6:1, 3:1, 4:2, 5:3).

Iako su vec prije osigurali prvo mjesto u skupini i izravni plasman u cetvrtfinale, hrvatski vaterpolisti mirno su odradili dvoboj protiv Japanaca i ostvarili uvjerljivu pobjedu.

Vec nakon prve cetvrtine izabranici Ratka Rudica imali su pet pogodaka razlike, a na odmor su otišli sa sedam razlike. Do kraja susreta ta se prednost samo povecavala i na kraju su barakude slavile s 11 pogodaka razlike.

Najraspoloženiji u hrvatskim redovima bio je Maro Jokovic s tri pogotka, a po dva su postigli Damir Buric, Miho Boškovic, Petar Muslim, Fran Paškvalin, Paulo Obradovic i Ivan Buljubašic. Japance su predvodili Koji Takei, Akira Yanase i Yusuke Shimizu sa po dva pogotka.

Barakude sada imaju tri dana odmora, a zatim ih 26. srpnja u cetvrtfinalu ocekuje bolji iz dvoboja drugoplasirane momcadi iz skupine A i treceplasirane iz skupine B.


Podijeli: Facebook Twiter