Hrvatska - Izrael 3:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu F skupine kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2012. godine reprezentacija Hrvatske je na stadionu Maksimir u Zagrebu pred 15.000 gledatelja pobijedila Izrael 3:1 (0:1).

Ovom pobjedom hrvatska reprezentacija je osigurala barem drugo mjesto u skupini i plasman u dodatne kvalifikacije za europsku smotru, a stjece i odlicne šanse da na kraju kvalifikacija bude najbolja drugoplasirana reprezentacija u svim skupinama i tako izravno ode na EURO. S današnja tri boda Hrvatska je ostala u igri i za direktan plasman u Poljsku i Ukrajinu, a o pobjedniku skupine po svemu sudeci odlucivat ce utakmica u Grckoj 7. listopada.

Izrael je poveo golom Hemeda u 44. minuti, no vec u 47. minuti je izjednacio Modric sjajnim udarcem sa 25 metara. Utakmicu je prelomilo iskljucenje Ben Haima u 51. minuti zbog oštrog prekršaj nad Eduardom. Hrvatska je iskoristila igraca više i s dva gola Eduardo razriješila je pitanje pobjednika. Eduardo je u 55. minuti doveo Hrvatsku u vodstvo od 2:1, a dvije minute kasnije je povecao na 3:1.

Na ljestvici skupine vodi Hrvatska sa 19 bodova, Grcka ima dva boda manje, ali i utakmicu manje, dok je Izrael treci sa 13 bodova. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter