Hrvatska - Italija 10:8

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U utakmici posljednjeg, 6. kola "C" skupine Svjetske vaterpolske lige danas je reprezentacija Hrvatske nakon peteraca pobijedila Italiju s 10:8 (3:2, 1:3, 1:0, 1:1 / 4:2) i tako sa 17 bodova osvojila prvo mjesto u svojoj skupini te time osigurala nastup na završnom turniru, koji ce se od 21. do 26. lipnja održati u Firenci. Pobjednik tog turnira izborit ce nastup na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Susret je odigran u bazenu na Kantridi, a sudili su Krapivin iz Rusije i Ciric iz Srbije. Kako su odabranici Ratka Rudica i u prvoj utakmici u sijecnju u Bariju pobijedili Italiju s 10:6, ocekivala se i njihova laka pobjeda pred domacom publikom koju nisu htjeli razocarati, jer je prihod od ulaznica išao Djecjoj bolnici Kantrida.

Ipak, Talijani su pružili više nego dostojan otpor aktualnim prvacima Europe i nakon regularnog dijela utakmice rezultat je bio neodlucen pa se pristupilo izvodenju peteraca. Odlucujucu prednost našoj momcadi donio je vratar Josip Pavic zaustavivši dva udarca talijanskim igracima, dok su Muslim, Dobud, Barac i Sukno bili precizni.

U našoj momcadi nedostajali su prvi centar Igor Hinic i topnik Miho Boškovic, što se i osjetilo, ali najveci neprijatelj naših igraca bili su umor i dekoncentracija u igri iz koje su proizilazile brojne pogreške u obrani i napadu.

HRVATSKA: Pavic, Buric, Bušlje, Markovic, Sukno 4 (2), Obradovic 1, Karac, Dobud 3 (1), Muslim 1 (1), Buljubašic, Barac 1 (1), Jokovic, Nižic, Krapic.

ITALIJA: Tempesti, Luongo 1 (1), Gitto 1, Figlioli 1, Bertoli, Felugo 1 (1), Gigorgetti, Gallo 1 (1), Presciutti 1, Fiorentini, Perez 2, Deserti, Figari.


Podijeli: Facebook Twiter