Hrvatska domacin Ekvadoru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska Davis Cup reprezentacija igrat ce protiv Ekvadora kao domacin u prvom kolu svjetske skupine, koji se igra od 5. do 7. ožujka. Odluceno je to ždrijebom održanim u Ženevi. Za Hrvatsku, sretne je ruke bio Švedanin Stefan Fransson, vrhovni sudac susreta s Ceškom u Porecu, na koji se u uvodu osvrnuo i predsjednik ITF-a Francesco Ricci Bitti.

- Imao sam cast biti na spektakularnom mecu Karlovica i Stepaneka, jednog epskog meca - istaknuo je Ricci Bitti.

S obzirom na to da ce u prvom kolu Španjolska s Nadalom ugostiti Švicarsku s Rogerom Federerom, dok Amerikanci s Andyjem Roddickom i bracom Bryan moraju u Srbiju kod Novaka ?okovica, Hrvatska je sjajno prošla. Cak bi i drugo kolo moglo donijeti novo domacinstvo ako Srbija pobijedi SAD. U slucaju slavlja Amerikanaca, u cetvrtfinalu ce Hrvatska u goste Roddicku i društvu.

- Super, opet igramo doma - kaže Ivo Karlovic. Dobra je stvar i da cemo, gdje god igrali, imati navijacku premoc, navijaca iz Ekvadora zasigurno nece biti, ha, ha... Drugo kolo? Gdje god igrali, bit ce jako teško, ali o tome cemo razmišljati kasnije. U prvom kolu ce se ionako svi medusobno pomlatiti, pocevši od Španjolaca i Švicaraca.

Ekvadorce predvode braca Lapentti, 33-godišnji Nicolas, trenutacno 140. igrac svijeta, te 26-godišnji Giovanni (ATP-219). U gostujucoj pobjedi nad Brazilom u sastavu su još bili Carlos Avellan (364.) i Julio-Cesar Campozano (440.).


Podijeli: Facebook Twiter