Hrvatska deveta na FIFA-inoj ljestvici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uvjerljiva pobjeda Hrvatske nad Južnom Korejom od 4:0 početkom mjeseca donijela je hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji napredak od jednog mjesta na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici objavljenoj u srijedu i sada je deveta, dok vrh ljestvice i dalje drži Španjolska.

Druga je Njemačka, a treća Argentina. Engleska koja je u prijateljskoj utakmici pobijedila Brazil napredovala je dva mjesta i sada je četvrta.

Od reprezentacija koje su s nama u kvalifikacijskoj skupini za svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu i dalje je najbolje plasirana Belgija koja je 20. kao i prošli mjesec.

Naš sljedeći protivnik u kvalifikacijama reprezentacija Srbije napredovala je za jedno mjesto i sada je 36. reprezentacija svijeta, a Makedonija se sa 80. pozicije popela na 78.

Škotska je zabilježila značajan napredak od pet mjesta i sa 69. mjesta popela se na 64. Wales, koji je suparnik Hrvatskoj nakon Srbije u ožujku, napredovao je čak 13 mjesta i sada je 68.

Od zemalja u regiji Bosna i Hercegovina nalazi se na 24. mjestu, što je za nju napredak od dva mjesta, Crna Gora se popela sa 31. na 29. mjesto, dok je Slovenija pala sa 47. na 54. poziciju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter