Hrvatska deklasirala Južnu Koreju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska - Južna Koreja 4:0 (2:0). Stadion Craven Cottage. Gledatelja: 5.000. Sudac: Oliver (Engleska) Strijelci: 1:0 Mandžukić (32), 2:0 Srna (41), 3:0 Jelavić (57), 4:0 Petrić (85)

HRVATSKA: Pletikosa - Srna, Ćorluka, Šimunić, Strinić (Lovren, 46) - Rakitić, Vukojević (Andrijašević, 66), Modrić (Ademi, 71), Kranjčar (Sammir, 57) - Mandžukić (Petrić, 46), Olić (Jelavić, 46).

JUŽNA KOREJA: S. Jung - J. Choi, K. Shin (C. Choi, 73), Kwak, H. Shin (C. Park, 46) - Ji (D. Lee, 46), Son (B. Kim, 46), Koo, J. Lee (I. Jung, 46) - Ki, C. Lee (S. Lee, 73)

Hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je uvjerljivu pobjedu protiv trkački odlične, ali tehnički limitirane Južne Koreje.

Od samog početka utakmice obje su momčadi zaigrale otvoreno što je rezultiralo prigodama pred oba gola. Prve dvije prilike za Hrvatsku imao je Olić, ali je u 6. minuti glavom, a u 14. nogom iz odličnih pozicija pucao pored gola. U 6. minuti Kranjčar je ubacio s lijevog krila, a Olić je neometan sa šest metara poslao loptu pored vratiju, a u 14. minuti je uporni Mandžukić oteo loptu korejskim braničima u 16-ercu i dodao Oliću koji je pucao iskosa i ponovno bio neprecizan. 

U međuvremenu je dva puta zaprijetila Južna Koreja, u 8. minuti je Son pucao sa 25 metara, a lopta je prohujala oko metar pored vratnice, da bi u 10. minuti Ki pucao glavom s pet metara, lopta je prošla pored Pletikose, ali je gol-linije Ćorluka uspio izbiti u polje.

Hrvatska je povela u 32. minuti. Srna je izborio slobodan udarac uz aut-liniju, Rakitić je ubacio upotrebljiv centaršut, a na pet metara najviši je bio Mandžukić i glavom je proslijedio loptu u mrežu. Samo minutu potom Mandžukić je imao šansu za 2:0, ali je zakasnio s udarcem, pa ga je korejski branič uspio blokirati.

Na 2:0 povisio je kapetan Srna koji je na najljepši način obilježio svoj 100. nastup za reprezentaciju. Modrić je povukao akciju, proslijedio do kranjčara koji je pronašao Srnu, a ovaj je sa 16 metara plasirao loptu u sam gornji desni kut nemoćnog Junga. Minutu potom šansu je imao i Modrić, ali je loše pucao i Jung je lako obranio.

Najbolju šansu na utakmici Korejci su imali u 39. minuti kada je pogriješio Strinić. Lee je ubacio za Jia, a njegov udarac pod gredu sa 15 metara Pletikosa je uspio izbiti u korner.

U drugom poluvremenu bilo je manje prigoda, ali oba naša napadača koja su ušla u drugom poluvremenu, Jelavić i Petrić, upisala su se u strijelce nakon izrađenih akcija.

Jelavić je poentirao u 57. minuti iskoristivši odlično okomito proigravanje Modrića. Naš je robusni napadač sjajno primio loptu i potom iz okreta sa 10-ak metara pogodio suprotni kut.

Debi u reprezentaciji u Londonu imali su veznjaci Hajduka i Dinama Franko Andrijašević i Arijan Ademi koji su u završnici susreta zamijenili Vukojevića i Modrića.

Konačnih 4:0 postavio je Petrić u 85. minuti. Ovoga puta dodavač je bio Jelavić, a napadač Fulhama je na terenu svog kluba odlično zahvatio loptu, te lobom prevario Junga.

Bila je to šesta međusobna utakmica između Hrvatske i Južne Koreje, a kao i sve dosadašnje bio je to prijateljski ogled. Hrvatska ima dvije pobjede, dva su susreta završena neodlučeno, a dva pobjedom Južne Koreje.

Prvu službenu utakmicu u ovoj godini Hrvatska će imati 22. ožujka kada u Zagreb dolazi reprezentacija Srbije u sklopu kvalifikacija za SP 2014. Nakon četiri kola skupine A u vodstvu su Belgija i Hrvatska sa po 10 bodova, Srbija i Makedonija imaju po četiri boda, a zatim slijede Wales (3) i Škotska (2). (Hina; foto: Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter