Hrvatska - Danska 19:23

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatske rukometašice doživjele su u 3. kolu protiv Dankinja prvi poraz na SP-u u Brazilu, dan nakon lagane 45:15 pobjede protiv Urugvaja u 2. kolu. Sa samo Andreom Penezic napadacki raspoloženom, s minimalnim ucinkom s krila, nisu igracice koje vodi izbornik Canjuga mogle zaustaviti danski stroj. Parirale su dok je raspoložena na golu bila Jelena Grubišic, ali kad se na drugoj strani razbranila i Pedersen, Dankinje su odjurile do pobjede.

Predvodene sjajnom Jelenom Grubišic koja je upisala pet obrana u 10 minuta, te Andrejom Penezic koja je u istom razdoblju postigla tri gola, povele su izabranice Vladimira Canjuge s 4:0. Natjeralo je to dansku klupu da pozove minutu odmora i uvede tri nove igracice što je rezultiralo 6:0 serijom u iducih devet minuta za dansko 6:4 vodstvo.

Previše su žurile hrvatske igracice u tim trenucima natjeravši vodu na suparnicki mlin. Ipak, poništile su prvo Zebic i Penezic prednost suparnica, ali se potom razbranila Pedersen, zakljucavši gol, pa je nakon dva uzastopna pogotka Line Jorgensen Danska povela 10:6. Neugodnu prednost smanjila je prvo Zebic, a onda je s igracicom manje Ježic s crte ekipe na odmor poslala rezultatom 8:10.

Nezadovoljan krilima uveo je u nastavku izbornik Canjuga u igru Pušic-Koroljevic i Gace, te Franic umjesto Horvat na desnom vanjskom. Rezultiralo je to smanjenjem danskog vodstva na 11:10 petim pogotkom Penezic. U 41. minuti klupa Hrvatske zaraduje dvije minute kazne, a Kristiansen iz sedmerca povisuje na 14:11. Norgaard s krila u 47. minuti koristi iskljucenje Penezic za dizanje prednosti na +4 (17:13) natjeravši Canjugu na minutu odmora. Medutim, ubrzo Troelsen petim golom postiže maksimalnih pet golova razlike i bilo je jasno da ce Hrvatska upisati prvi poraz na ovom prvenstvu.

Susret 3. kola skupine D. Dvorana Adib Moyses Dib. Gledatelja: 500. Suci: Gatelis i Mazeika (Litva).

HRVATSKA: Grubišic, Jelcic, Žderic, Pušic-Koroljevic, Zebic 3(1), Penezic 9, Franic 1(1), Tatari 1, Lovric, Horvat, Petkovic, Jovetic, Gace, Milanovic-Litre 1, Šeric, Ježic 4.

DANSKA: Toft, Pedersen, Melgaard 1, Kviesgaard, Thorsgaard 2, Fisker 2, Krogshede, Mortensen, Larsen, Burgaard 5, L. Jorgensen 3, Kristiansen 3(1), Troelsen 6(2), Norgaard 1, Spellerberg, S. Jorgensen.Sedmerci: Hrvatska 2 (2), Danska 4(3). Iskljucenja: Hrvatska 10 minuta, Danska 14 minuta.
R. CAR


Podijeli: Facebook Twiter