Hrvatska - Ceška 4:2

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska nogometna reprezentacija na najljepši se moguci nacin odužila pulskim, istarskim i svim drugim navijacima koji su u srijedu ispunili obnovljeno izdanje stadiona "Aldo Drosina". Izabranici Slavena Bilica pobjedom nad ceškom reprezentacijom uklopili su se u proslavu povodom svecanog otvaranja stadiona.

Hrvatski nogometaši nisu u pocetku uspijevali s loptom prijeci centar, a kad im je to konacno pošlo za rukom, na novom je semaforu svijetlilo 2:0.

Za prvi je pogodak najzaslužniji Niko Kranjcar. Ukrao je loptu na 25 metara od Cecha, u slalomu nanizao ceške igrace i podvalio loptu lijevo za usamljenog Eduarda kojem nije bilo teško postici gol. Veselje se na tribinama nije još ni stišalo, a Kalinic je u skoku nadvisio Hubnika i matirao još jednom Cecha, nakon sjajnog ubacaja Srne s desne strane.

Sivok je u 20-oj minuti smanjio na 2:1. Opasnost pred hrvatskim golom se nastavila i u 29. minuti je Pospech nakon dvostrukog proigravanja s Rezekom pucao s ruba kaznenog prostora, ali je Runje sjajno obranio tu dijagonalu. Uspjeli su do odmora "kockasti" zaprijetiti još preko Eduarda u 33. minuti, ali su potom Cesi izjednacili u zadnjim sekundama igre prvog dijela.

Opet je proradila desna ceška strana, Petržela je ubacio prizemnu loptu koju je Rosicky pretvorio u cetvrti gol prvog dijela, za 2:2.

Dojam je kako je izbornik Bilic u poluvremenu "izribao" svoje igrace, jer su u nastavku zaigrali tecnije, preselivši igru na suparnicku polovicu. Kao rezultat takvog pristupa, stigao je ubrzo treci pogodak Hrvatske.

Dujmovic je dugom loptom pronašao Kalinica iza leda gostujuce obrane, a ovaj je rutinirano još jednom matirao nemocnog Cecha – 3:2.

Ponovno su Cesi pritisnuli, medutim gol je još jednom pao na drugoj strani. Cech je izašao daleko od svog gola primirivši loptu nakon cega je nepotrebno pokušao driblati Rakitica i lopta se odbila do Ilicevica koji je s 40 metara poslao loptu u praznu mrežu.

Prijateljski susret: Hrvatska – Ceška 4:2 (2:2). Gradski stadion "Aldo Drosina". Gledatelja: 9.000. Sudac: Daniele Orsato. Pomocnici: Tonolini, Di Fiore (svi Italija). Strijelci: 1:0 Eduardo (9), 2:0 Kalinic (13), 2:1 Sivok (20), 2:2 Rosicky (45), 3:2 Kalinic (61), 4:2 Ilicevic (74). Žuti kartoni: Dujmovic (Hrvatska), Kadlec (Ceška).

HRVATSKA: Runje, Srna, Corluka (od 46. Lovren), Šimunic, Pranjic (od 46. Strinic), Vukojevic (od 46. Dujmovic), Rakitic, Ilicevic (od 81. Vrsaljko), Eduardo (od 46. Petric), Kranjcar, Kalinic (od 63. Jelavic).

CEŠKA: Cech, Pospech, R. Hubnik, Sivok, Kadlec (od 76. Limbersky), Hubschman, Polak (od 81. Rajnoch), Rosicky (od 63. Štajner), Plašil (od 68. Pudil), Petržela (od 57. M. Hubnik), Rezek (od 46. Necid).


Podijeli: Facebook Twiter