Hrvatska će sudjelovati na World Travel Marketu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kakva će biti naredna turistička godina te kako pridobiti još više turista iz Velike Britanije, saznat će se narednog tjedna, točnije od 5. do 8. studenog na jednom od najvećih turističkih sajmova - World Travel Marketu (WTM) u Londonu.

Ovaj će sajam posjetiti i ministar turizma Veljko Ostojić gdje će predstaviti ključne aktivnosti Ministarstva turizma, između ostaloga, mogućnosti investiranja u hrvatski turizam te mjere za razvoj turizma Hrvatske u 2013. godini. Ujedno, ovaj će posjet sajmu ministar iskoristiti i za tradicionalne susrete s predstavnicima turističkog sektora, te sastanak s predstavnicima vodećih svjetskih turoperatora.

Također, ministar Ostojić sastat će se i s glavnim tajnikom Svjetske turističke organizacije (UNWTO), Talebom Rifaiem na štandu Hrvatske turističke zajednice.

World Travel Market vodeći je svjetski sajam turističke industrije, s tradicijom dužom od 30 godina, koji svake godine okuplja oko 50 tisuća turističkih profesionalaca, više od pet tisuća izlagača i oko tri tisuće predstavnika medija iz cijelog svijeta.

U okviru sajma, na kojem se tradicionalno predstavlja niz aktualnosti i trendova iz područja turizma, svake se godine održava i stotinjak stručnih skupova. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter