Hrvatska bolja od ostatka Europe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovogodišnja turisticka sezona dobro je pripremljena zahvaljujuci odlicnoj koordinaciji svih cimbenika, izjavila je predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor u dubrovackoj zracnoj luci, gdje je pod njezinim predsjedanjem održana sjednica Povjerenstva Vlade za koordinaciju i pracenje pripremnih aktivnosti za turisticku 2010. te užeg Povjerenstva za zracni promet.

Premijerka je kazala da se trud isplatio, jer su svi trendovi pozitivni. Najavila je daljnju potporu i poboljšanje mjera i akcija u turistickoj sezoni 2011.

Posebna tema sjednice bile su zracne luke koje su dosad zabilježile 14 posto veci promet, nego godinu ranije na što su, kako je receno, imale ucinke i Vladine subvencije za zracni promet, osobito u dubrovackoj zracnoj luci koja je zahvaljujuci ulaganjima u novu zgradu ostvarila i 30 posto bolji prihod u izvanzracnom poslovanju.

U prvih sedam mjeseci, receno je, zabilježen je porast broja putnika u hrvatskim zracnim lukama za 2,3 posto, u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Ministar turizma Damir Bajs izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim turistickim rezultatima po kojima je naša zemlja bolja od Europe, ali je upozorio da euforiji nema mjesta jer sezona traje. Do sada je svaki pedeseti turist u Europi došao u Hrvatsku, a naš je cilj da to bude svaki cetrdesetipeti, naglasio je Bajs.


Podijeli: Facebook Twiter