Hrvatska bez finala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vaterpolisti Hrvatske nisu se uspjeli plasirati u finale svjetskog prvenstva u Šangaju jer su danas u drugom polufinalnom susretu poraženi od Italije sa 7:9 (0:1, 1:2, 3:5, 4:1) i u subotu ce u susretu protiv Madara odluciti o trecem mjestu. Susret je odigran na plivalištu Magnolijin cvijet, a sudili su Borell iz Španjolske i Koganov iz Azerbajdana.

HRVATSKA:
- Pavic, Buric 1, Boškovic 3, Dobud 1, Jokovic 1 (1), Muslim, Karac, Bušlje 1, Sukno 1, Barac, Paškvalin, Obradovic, Buljubašic.

ITALIJA:
- Tempesti, Perez, Gitto, Figlioli, Giorgetti 3 (1), Felugo 1, Figari 1, Gallo 2, Presciutti 1, Fiorentini 1, Aicardi Deserti, Pastorino.

PETERCI:
Hrvatska 1 (1), Italija 1 (1).  REALIZACIJA IGRACA VIŠE: Hrvatska 10/4, Italija 10/2.

Reprezentacija Hrvatske nece drugi put u povijesti zaigrati u finalu svjetskog prvenstva u kojem su bili 2007. u Melbourneu kada su osvojili zlatno odlicje. Neocekivano odabranike Ratka Rudica zaustavili su reprezentativci Italije koji su posao završili nakon tri cetvrtine, a samo su posljednjih osam minuta prepustili našim igracima. Talijani su tijekom cijelog susreta dominirali u svim segmentima i sasvim zasluženo izborili plasman u finale.

Našima sada nakon sutrašnjeg dana odmora ostaje da se u subotu u 10 sati s reprezentacijom Madarske, koja je poražena od Srbije sa 14:15, bore za trece mjesto, dok ce za zlatno odlicje u finalu u 15 sati igrati Srbija i Italija. 


Podijeli: Facebook Twiter