Hrvatska - Belgija u utorak na "Drosini"

Detalj s utakmice Hrvatska - Crna Gora (N. LAZAREVIĆ)
Detalj s utakmice Hrvatska - Crna Gora (N. LAZAREVIĆ)

Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina starosti vraća se opet u Istru te će u utorak s početkom u 14.15 sati, odigrati na "Drosini" prijateljsku utakmicu protiv Belgije. Izabranici Ferde Milina u rujnu su u sklopu kvalifikacijske grupe 2 odigrali na našem poluotoku tri utakmice.

Na Verudi su svladali Crnu Goru i remizirali s Mađarskom, dok su u Poreču bili bolji od Kazahstana i tako preskočili prvu stepenicu na putu prema europskoj smotri kojoj će od 11. do 24. srpnja iduće godine domaćin biti Njemačka. Potvrdili su tim rezultatom mladi hrvatski reprezentativci prvu jakosnu skupinu u kojoj će dočekati ždrijeb drugog kruga kvalifikacija, koji će se održati 3. prosinca u Nyonu.

U bubnju je ukupno 28 reprezentacija koje će biti podijeljene u sedam grupa, a samo pobjednici pridružit će se Njemačkoj na završnom turniru. Drugi krug igrat će se na proljeće, također jednokružno, a u iščekivanju imena protivnika, mladi "kockasti" odmjerit će snagu sa svojim belgijskim vršnjacima, koji se također nalaze u prvoj jakosnoj skupini te se ne mogu naći s Hrvatskom u istoj kvalifikacijskoj grupi. Ulaz na stadion u utorak bit će slobodan. (I. C.)


Podijeli: Facebook Twiter