Hrvatin, Miljenic i Bajic u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar pravosuda Orsat Miljenic sa suradnicima te glavni državni odvjetnik Mladen Bajic i predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin posjetili su u ponedjeljak istarska pravosudna tijela. Tijekom svog radnog obilaska visoki državni pravosudni dužnosnici su se na Županijskom sudu u Puli sastali s predsjednicima svih opcinskih i prekršajnih sudova u Istri te opcinskih državnih odvjetništava.

Goste su docekali predsjednik Županijskog suda u Puli Iztok Krbec i predsjednica pulskog Županijskog državnog odvjetništva Mirjana Jelenic. U velikoj dvorani suda na radnom se sastanku s kolegama razgovaralo o problemima koji se pojavljuju tijekom redovnog rada na istarskim sudovima i u državnim odvjetništvima, a sudionici su prodiskutirali i o prijedlozima novih zakonskih odredbi te o primjeni novih clanaka kaznenog i drugih zakona.

Uslijedio je potom posjet zgradi bivše vojarne na Monte Zaru koja se dograduje za potrebe pulskog Opcinskog državnog odvjetništva, uz pomoc nepovratnih financijskih sredstava Svjetske banke. Miljenic je tom prilikom za Glas Istre izjavio da ocekuje da ce novi prostor pridonijeti kvaliteti rada tog pravosudnog tijela.

- Došao sam obici sva pravosudna tijela u Istri, i to ne samo sudove i državna odvjetništva, vec i zatvore u Puli i Valturi, kao i ovo gradilište DORH-a. To je dio programa obilaska cijele Hrvatske, odnosno uvida u rad pravosudnih tijela na terenu, istaknuo je Miljenic.

Nakon sastanka u Županijskom državnom odvjetništvu Miljenic, Bajic i Hrvatin obišli su i pulski zatvor, gdje ih je docekao upravitelj Tihomir Marovic sa suradnicima. Celni ljudi hrvatskog pravosuda naposljetku su posjetili otvoreni kazneni zavod u Valturi, gdje ih je o radu informirao upravitelj Vlado Erceg. (Cristian Bruno GALIC)


Podijeli: Facebook Twiter