Hrvatima se vratio optimizam

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izborna pobjeda Kukuriku koalicije, smjena vlasti i dolazak Vlade Zorana Milanovica razlozi su za vracanje optimizma hrvatskih gradana. To je jasno vidljivo iz prvog postizbornog istraživanja što ga je napravila agencija Ipsos Puls, a objavila Nova TV.

U anketi te agencije uoci parlamentarnih izbora cak 83 posto ispitanih smatralo je da zemlja ide u lošem smjeru. Danas 50 posto gradana smatra da Hrvatska ide u lošem smjeru, a svaki treci ispitanik procjenjuje da se zemlja nalazi na dobrom putu.

Razina optimizma danas je nešto veca od one nakon prethodnih parlamentarnih izbora 2007. godine kad je 52 posto Hrvata smatralo da je smjer loš.

Trijumfalni rezultat 4. prosinca povecao je i osobni rejting novog premijera. Milanovic sada uživa potporu 62 posto biraca, više nego ikad ranije. Prije izbora pozitivno mišljenje o njemu imalo je 48 posto ispitanih.

Predsjednik Ivo Josipovic najpopularniji je politicar i on bez osobitih napora i dalje nailazi na podršku 80 posto gradana.

Pozitivan ishod referenduma o ulasku u Europsku uniju koji se održava 22. sijecnja ne bi smio doci u pitanje. Trenutno se 60 posto biraca izjašnjava da ce tog dana ponovo izaci na birališta, a 60 posto ih tvrdi i da ce zaokružiti - da.


Podijeli: Facebook Twiter