Hrvatici izmaknula pobjeda u američkom MasterChefu

Natasha Crnjac
Natasha Crnjac

Mlada kuharica hrvatskog porijekla Natasha Crnjac izgubila je u finalu američkog kuharskog showa MasterChef koji se prikazivao na Fox TV-u. U tijesnoj borbi za naslov priliku da objavi knjigu recepata i nagradu od 250 tisuća oteo joj je Talijan Luca Manfe iz New Yorka.

Jedan od članova žirija bio je strogi kuhar Gordon Ramsay, hrvatskim televizijskim gledateljima vjerojatno dobro poznat po serijalu "Paklena kuhinja". Uz njega žiri su činili Joe Bastianich i Graham Elliot. Unatoč tome što je izgubila, pobjednik joj je za spremljeno zadnje glavno jelo rekao da je to najljepše jelo koje je ikad jeo i nazvao ga "jestivim dijamantom".

Poslovično strogi Ramsay bio je toliko zadivljen kvalitetom jela koje su pripremili u finalu da je zapitao kolege suce hoće li ovaj put Crnjac i Manfe podijeliti nagradu.

- Ovo je zbilja bila najteža odluka koju smo morali donijeti u povijesti ovog natjecanja, nastavio je vidno zadovoljni Ramsay neposredno prije nego što je nagradu uručio presretnom Talijanu koji je na kraju i Natashi predvidio sjajnu budućnost.

- Ovo nije kraj, ovo me samo usmjerilo kamo želim ići, komentirala je Natasha nakon proglašenja pobjednika showa u kojem se natjecalo 19 kandidata.

Natashin otac je iz Hrvatske, a mama joj je Argentinka. U intervjuu koji je dala za stranicu fox.com kazala je da ju je upravo otac najviše inspirirao za kuhanje, a priznaje da jako voli peći pizze.

Sudac Joe Bastianich sin Puljanke

U finalu MasterChefa Natasha nije bila jedina hrvatskih korijena. Naime, sudac Joe Bastianich sin je Lidije Matticchio Bastianich, rodom iz Pule. Ova je pak u SAD-u cijenjena i nagrađivana kuharica, ali i voditeljica televizijskih emisija koje su nagrađivane televizijskim Oscarom, nagradom Emmy. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter