Hrvatice najbolje na svijetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska kuglacka reprezentacija, u austrijskom je Ritzingu na završenom SP-u, osvojila je prvo mjesto u poretku nacija u konkurenciji 17 zemalja koje su nastupile. Madarska je zauzela drugo, a Srbija trece mjesto.

Tom velikom uspjehu hrvatskog kuglanja doprinijela je i Marijana Liovic, kuglacica porecke "Istre", koja je nakon osvojenog naslova svjetske prvakinje u mješovitim parovima zajedno s Osjecaninom Matkom Bulkom, te cetvrtfinala u sprintu, zauzela osmo mjesto u konkurenciji 64 kuglacice u kombinaciji.

Plasman u kombinaciji ostvaruje se temeljem najboljih rezultata u pojedinacnom natjecanju i sprintu, a kuglacici poreckog kluba osmo je mjesto donijelo 578 cunjeva u pojedinacnom natjecanju i 211 u sprintu, odnosno ukupno 789.

Svjetska prvakinja u kombinaciji je postala Njemica Ursula Zimmermann sa 819 "drva", dok je najbolja hrvatska kuglacica u ovoj disciplini Zagrepcanka Ines Maricic sa 801 cunjem osvojila titulu viceprvakinje. Maricic i Koprivnicanka Željka Orehovec su danas plasmanom u polufinale pojedinacnog natjecanja vec osvojile broncane medalje.


Podijeli: Facebook Twiter