Hrvatice i Hrvati prvaci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U konacnici Europskog prvenstva u rukometu na pijesku za seniorke i seniore na pješcanim terenima Stella Marisa, hrvatske reprezentacije osvojile su dvostruku krunu i zlatna odlicja za najbolje reprezentacije Staroga kontinenta. Rukometaši su obranili zlato s prethodnog natjecanja, a rukometašice uvelike oplodile broncano odlicje.

U prvom finalu, ženskom, izmedu Hrvatske i Danske, "kockaste" u još jednom ruletu raspucavanja u trecem setu otišle do kraja i izborile pobjednicko postolje. U otvaranju susreta pogocima raspoloženih Jelene Vidovic i Marine Bazzeo, Dankinje nisu pronalazile nacina kako sustici zaostatak (6:2, 14:8, 16:10), da bi u konacnici prve dionice Hrvatska bila uspješnija za 21:18. U trecem dijelu susreta hrvatske rukometašice su u sva cetiri pokušaja bile precizne, dok je Bukovina obranila dva sedmerca.

U junakinje finalnog susreta mogu se bez krzmanja ubrojiti Marina Bazzeo sa 17 golova, jedina reprezentativka iz Istre, te Jelena Vidovic s 14, inace nova clanica ŽRK-a Umag, dok je Ivana Lovric upisala deset golova.

U muškom finalu momcad Davora Rokavca, ponajprije Zvonimir ?ikic s 11 pogodaka te kapetan Hrvoje Horvat i Josip Šandrak s po cetiri gola, potopili su rusku vrstu (20:16), uz devet briljantnih obrana Igora Totica.

Pocetak nastavka dao je naslutiti neizvjestan rasplet u drugom setu, no raspoloženi Vojnovic i ?ikic, uz standardno pouzdanog Totica sa šest novih obrana, mirno su priveli kraju drugu dionicu u kojoj su uglavnom imali po tri pogotka prednosti, da bi koncano bilo 19:18 za Hrvatsku.

Znacilo je to novo uspinjanje hrvatskih rukometaša na pobjednicko postolje i dvostruko podizanje hrvatske zastave, odnosno sviranje hrvatske himne, što su gledatelji popratili pljeskom i skandiranjem. (Mijat GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter