Hrvati švercali kokain s Bahama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Krijumcarska grupa - šestorica Hrvata i jedan Kolumbijac - koja je privatnim zrakoplovima prevozila kokain s Bahama i iz Dominikanske Republike u zemlje Europske unije, razbijena je koordiniranom akcijom hrvatske, slovenske, austrijske i njemacke policije.

Kako doznajemo, ova opsežna operacija finalizirana je još u utorak kada je u Sloveniji zaustavljeno osobno vozilo s trojicom osumnjicenih krijumcara te je zaplijenjeno ukupno 105 kilograma kokaina. Više od godinu dana policajci su nadzirali njihove medusobne kontakte, a zanimljivo je kako je rijec o osobama do sada nepoznatima u narkobiznisu.

- Rijec je o drogi vrlo visoke cistoce, a vrijednost je procijenjena na oko osam milijuna eura - potvrdio nam je naš izvor blizak ovoj operaciji.

Sumnja se da je ova skupina kokain s Bahama i iz Dominikanske Republike krijumcarila tijekom prošle godine, sve do 12. travnja ove godine kada su raskrinkani. Privatne zrakoplove koje su koristili za šverc droge unajmljivali su u zracnim lukama u Njemackoj i Austriji, kao i u Zracnoj luci Zagreb.

Policija bi se o ovom znacajnom uspjehu u borbi s narkokrijumcarima trebala oglasiti u ponedjeljak, a za sada nam je tek službeno objašnjeno da je operaciju vodilo Ravnateljstvo policije RH.


Podijeli: Facebook Twiter