Hrvati ne vole putovati na kredit

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nijemci još uvijek najviše koriste dvotjedni odmor (63 posto), a visok postotak duljeg odmora bilježe i Poljaci te Cesi. Zanimljivo je da se Madari radije odlucuju za kraci odmor u trajanju najviše do tjedan dana (55 posto), a cak 20 posto ih se odmara u periodu kracem od tjedan dana.

Slicni su rezultati za talijansko i slovensko tržište, a cime je još jednom dokazan trend kracih odmora, isticu to u adriatica.netu u kojem su tijekom protekla dva mjeseca proveli ispitivanje izmedu dvije tisuce korisnika njihova portala.

Prema toj anketi, Hrvati ne preferiraju placanja kreditnim karticama koliko se obicno misli. Naime, tek se dva posto Hrvata odlucuje odmor platiti u obliku kredita, dok placanje kreditnim karticama najviše preferiraju Talijani i Nijemci.

Što se kriterija odabira destinacije tice, Talijanima je presudan faktor cijena, a kada je rijec o izboru destinacije, Grcka i Hrvatska uvjerljivo vode u preferencijama mediteranskih destinacija, kažu u adriatica.netu, posebno medu hrvatskim i slovenskim ispitanicima, drugi je Tunis, dok su Španjolska i Turska daleko ispod prosjeka.

Zanimljivo je da Slovaci preferiraju odmor bez mora, a za takvu se varijantu opredijelilo i 75 posto Španjolaca kojima je upoznavanje kulture najjaci razlog za putovanje. Zanimljivo je i da Talijani navode upoznavanje kulture kao razlog putovanja u cak 38 posto slucajeva. Najveci broj novih posjetitelja na stranici ove agencije imaju iz Španjolske, Francuske, Poljske i Slovacke, a najviše onih koji se vracaju dolazi s njemackog tržišta.


Podijeli: Facebook Twiter