Hrvati na čelu Holcima i Rockwoola

Holcim u Koromačnu (arhiva)
Holcim u Koromačnu (arhiva)

Od 1. srpnja 2013. Alan Šišinački iz Siska preuzeo je mjesto predsjednika Uprave Holcima u Hrvatskoj. U toj je tvrtki zaposlen 2002. godine na mjestu asistenta predsjednika Uprave, a od 2003. bio je direktor marketinga i prodaje. Godine 2006. započeo je međunarodnu karijeru u Holcim Grupi kao direktor marketinga i prodaje u regiji Holcim North Danube, gdje je bio zadužen za tržišta Slovačke, Češke i Austrije. U periodu od 2009. do 2012. obnašao je dužnost predsjednika Uprave Holcima u Slovačkoj i Austriji.

Šišinački je rođen u Sisku 1971. godine, diplomirao je strojarstvo i brodogradnju na Sveučilištu u Zagrebu, gdje je završio i poslijediplomski studij iz menadžmenta. Godine 2005. završio je MBA na Poslovnoj školi IEDC Bled u Sloveniji, a ove je godine završio program menadžmenta na poslovnoj školi Harvard Business School u SAD-u.

Na mjestu predsjednika Uprave zamijenio je Marija Grassla iz Beča, koji je na čelu Holcima u Hrvatskoj bio gotovo četiri godine, i to u najtežim trenucima za građevinsku industriju. Iz Holcima navode da su za trajanja njegova mandata zabilježena značajna ulaganja, tržištu je predstavljeno nekoliko novih proizvoda te, što je posebno važno, u tvrtki nije bilo otpuštanja ni smanjivanja plaća radnicima.

Inače, istog je dana Labinjan Aleks Fonović od Francuza Felixa Guerina preuzeo kormilo jedne druge tvornice na Labinštini - Rockwoola. To je objavljeno prošlog tjedna, a poklopilo se da se zamjena stranaca i Hrvata u dvije velike labinske tvrtke dogodila istog dana - na dan ulaska Hrvatske u EU.

Slovenci oglasili prodaju Labinprogres TPS-a

Slovenski Cimos je putem svoje buzetske tvrtke P.P.C. oglasio prodaju 97,422 posto kapitala Labinprogres - tvornice poljoprivrednih strojeva. Oglas je otvoren do 30. srpnja, a pravo prvokupa imaju postojeći udjelničari. P.P.C. je naveo da će izabrati kupca temeljem sljedećih kriterija: najviše cijene, rok i način plaćanja te zadržavanje proizvodnje poljoprivredne mehanizacije. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter